Wiggert Vooijs ving 9,6 kg vis werd dagwinnaar. | Foto : pr.
Wiggert Vooijs ving 9,6 kg vis werd dagwinnaar. | Foto : pr. Foto: pr

Competitie HSV is in volle gang

Vissen n Afgelopen zaterdagmorgen stond alweer de twaalfde competitiewedstrijd op het programma van Hengelsport Vereniging Rijnsburg.

De wedstrijd werd met éénentwintig vissers gevist in het Noordhollandskanaal bij Spijkerboor in een prachtige landelijke omgeving van de Zaanstreek. Bij het wedstrijdwater aangekomen stond een weinig wind in de rug van de vissers, zodat er goed te vissen was. Ook stond er een lichte stroming in het water. Nadat iedereen zijn spullen in orde had gemaakt klonk er om tien over half acht uur het startsignaal.
Het bleek achteraf een moeilijke wedstrijd doordat de grotere vis het aardig liet af weten deze ochtend. Er werd vooral vis klein van formaat gevangen. In het algemeen wordt er vooral grote brasems gevangen in het Noordhollandskanaal maar die lieten het deze ochtend bij de meeste vissers aardig afweten.
Toch zijn er altijd wel vissers die wel een behoorlijk gewicht aan vis vangen. Zoals Dirk Zwaan jr. in vak 1. Hij ving ruim acht kilo vis. Hiermee werd hij eerste. Een zeer goede tweede werd Aad van Rijswijk, die ook ruim 8 kg vis ving en derde werd Ab van den Bosch met 5.4 kg.
In vak 2 was het Wiggert Vooijs die de eerste plaats op eiste met een gewicht van 9.6 kg. Tweede werd Wout Heemskerk met 6.4 kg en een zéér verdienstelijk derde plaats was er voor Rob de Groot met 5.7 kg. Doordat Wiggert Vooijs het meeste aan gewicht heeft gevangen deze wedstrijd is hij dag winnaar geworden van deze twaalfde competitiewedstrijd.

uitslag

Doordat er nu twaalf wedstrijden zijn gevist vervallen de vier slechtste wedstrijden.
Hierdoor zijn er in beide poules wat verschuivingen gekomen.
Poule A: 1e Hans Wassing 13 punten 114.7 kg, 2e Wiggert Vooijs 17 punten 84 kg en 3e Aad van Rijswijk 19 punten 61.6 kg.
Poule B: 1e Henk Donkerbroek 19 punten 65.3 kg, 2e Rob de Groot 33 punten 64.4 kg en 3e Jan Schijff 42 punten 42.7 kg. Klassement grootste vis: Jan Schijff met een brasem van 60 cm.
Kijk voor een compleet overzicht van de uitslagen en standen op de website van hsvrijnsburg.nl. De volgende wedstrijd is volgende week 2 september vertrek 05.45 uur.