Jason Halman, Wesley Goeman, Jeffrey Jongeneelen en Carlos Opuku vieren de 1-3 TEC-RBB. | Foto Hans Heemskerk
Jason Halman, Wesley Goeman, Jeffrey Jongeneelen en Carlos Opuku vieren de 1-3 TEC-RBB. | Foto Hans Heemskerk Foto: H. Heemskerk

Rijnsburgse Boys naar hoofdtoernooi KNVB beker

n Na verlening 1-3 winst tegen TEC

Beker n 'We hoefden geen kampioen voorbereiding te worden', sprak trainer Pieter Mulders na afloop van de bekerwedstrijd in de tweede voorronde voor de KNVB beker. 'We moesten daarin wel zelfvertrouwen kweken. Dat hebben we gedaan en daarom vind ik het superknap dat we deze pot zo hebben neergezet'.

Mulders refereerde hiermee aan de matige voorbereiding die Rijnsburgse Boys had. In zes wedstrijden werd vier keer verloren en slechts twee keer gewonnen. Ook het aantal gescoorde doelpunten (acht in de twee gewonnen wedstrijden) was niet om over naar huis te schrijven.

In de laatste wedstrijd in aanloop naar het bekertreffen tegen TEC werd in Hendrik Ido Ambacht tegen ASWH in de slotfase een keer gescoord. ASWH won eigenlijk vrij gemakkelijk van de Uien, maar is inmiddels wel uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Scoren

De ploeg van Jack van den Berg verloor thuis met 1-3 van Hoek. Mulders: 'Wij hebben in de voorbereiding dingen geprobeerd, door gerouleerd en de poppetjes op de juiste plaats proberen te zetten'.

Opvallend, of misschien juist niet, was dat er negen dezelfde Rijnsburgse ´poppetjes´ op het veld stonden als in de laatst gespeelde wedstrijd van het vorig seizoen. De vertrokken Donny Verdam en de op de reservebank zittende Dirk Jan van den Oever waren vervangen door twee nieuwkomers. Achterin was dit Carlos Opoku, overgekomen van Kon. HFC en voorin de van vv Katwijk afkomstige Donny van Oyen. Logisch dat Rijnsburgse Boys even zijn draai moest vinden, maar na elf minuten was het plots 0-1. Op aangeven van Giovially Serbony mocht Jeffrey Jongeneelen aanleggen van zo´n meter of twintig. Met een droge knal was TEC doelman Van der Sman kansloos. Lang was de feestvreugde niet, want nog geen tien minuten later was het alweer gelijk. Van Gessel scoorde voor de Tiel Eendracht Combinatie.

In de tweede helft had Rijnsburgse Boys het niet gemakkelijk, maar de verdedigers Gielisse, Artien, Opoku en Prijs waren op hun post en ook doelman Richard van Nieuwkoop deed wat hij moest doen.

Jammer was dat Rijnsburgse Boys weinig deed met de vele corners die zij kregen. De mannen met lengte (Artien en Opoku) werden nog niet gevonden. Wellicht in de komende wedstrijd, a.s. zaterdag thuis tegen Barendrecht (aanvang 15.30 uur) is dit wel het geval. Zeker in het geval van Opoku zijn de verwachtingen hoog gespannen. Bij zijn oude club was hij zelfs enige tijd topscorer.

In de voorbereiding zelfvertrouwen gekweekt

In de wedstrijd tegen TEC kwam de voorsprong van Rijnsburg in de tweede helft van de verlenging van een andere topscorer: Joël Tillema. Dit na een snel genomen vrije trap van Jongeneelen. De apotheose kwam in de 120e minuut. Debutant Jayson Halman scoorde de bevrijdende treffer. Het balletje met Rijnsburgse Boys erop gaat a.s. zaterdag in de grote lotingspot bij de KNVB.


Sabrina Owel Nederlands Kampioen Waterski 2017

n Hierdoor ticket behaald voor WK en EK

Goud n Tijdens het NK Waterski welke afgelopen weekend werd gehouden bij Maurik, is de dertig jarige Sabrina Owel uit Katwijk Nederlands Kampioen geworden in de Open Klasse Slalom.

Zaterdag werden de voorronden gehouden in deze Open Klasse, waarbij 15 deelneemsters aan de start kwamen.

Twee persoonlijk records

Doordat Sabrina deze eerste ronde had gewonnen, met een persoonlijk record, mocht ze zondag als laatste starten. 'Ik wist wat ik moest doen, maar had nooit gedacht dat ik ook nu weer een persoonlijk record zou neerzetten', laat de blondine vandaag weten.

'Ik train altijd op een meer en de omstandigheden van dit NK waren best zwaar. Door het open water heb je veel meer last van de golfslag, ontstaan door andere boten. En daarbij speelde ook de stevige wind mee', vertelt Sabrina.

Een wedstrijdtrack gaat over drie ronden, waarbij per ronde de lijn korter wordt gemaakt. 'We beginnen met een lijn van 18 meter. Na de eerste baan (300 meter lang) heb je even tijd om de lijn korter te maken. Voor de tweede baan wordt de lijn 16 meter, en de laatste baan ski je met een lijn van 14 meter.' Door deze prestatie mag Owel volgende maand deelnemen aan het WK in Parijs en het Ek in Oostenrijk.

Afbeelding