Voice of Joy tijdens de laatste  Openluchtdienst in Rijnsburg. | Foto: pr.
Voice of Joy tijdens de laatste Openluchtdienst in Rijnsburg. | Foto: pr. Foto: pr

Start seizoen koor Voice of Joy

Gezond n Zingen is goed tegen stress en verhoogt de weerstand. Dit blijkt uit onderzoek van de universiteit van Frankfurt.

Voor het onderzoek werden leden van een koor gevraagd bloed af te staan. Hun bloed werd onderzocht en daaruit bleek dat de concentratie immuunglobuline A (proteïnen die als afweerstof werken) en de hoeveelheid cortison (een hormoon tegen stress) toenemen bij het zingen.

Door te zingen wordt ook de ademhaling gestimuleerd en dat is goed voor de bloedsomloop. Ook het plezier in het zingen werkt stressverlagend.

Hoeveel redenen wil een mens nog meer hebben? Zeker als het koor Voice of Joy zowel gezelligheid als kwaliteit belangrijk vindt. Op woensdag 30 augustus starten de repetities weer in de open Hofkerk in Katwijk a/d Rijn, ingang aan de achterkant, van 20.00 -22.00 uur. En nog een reden om wellicht aan te haken is het feit dat we gaan beginnen aan een project dat we in november 2018 willen uitvoeren. Een project dat veelzijdig zal worden en waarin het verhaal van de verloren zoon, in al zijn facetten, centraal zal staan. Repeteer geheel vrijblijvend 2 maanden mee onder de enthousiaste leiding van Caroline Guijt.


Jubileumjaar voor Jubilate

65 n Het jaar 2018 belooft voor Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate een mooi zangjaar te worden. Het koor bestaat inmiddels 65 jaar en het is een traditie dat dit heuglijke feit wordt gevierd met een groots jubileumconcert.

Dit evenement vindt plaats op donderdag 28 juni 2018 in het Concertgebouw in Amsterdam.

Vijfenzestig jaar jong

De eerste repetitie werd met veertig mannen gehouden op 11 november 1953 in het catechisatielokaal op het plein bij de Nieuwe Kerk. Door de gestage groei moest het koor al snel een grotere repetitieruimte zoeken. Die werd gevonden in de bruiloftszaal van Casa Cara aan de Tramstraat. Ook deze repetitieruimte bleek niet ideaal te zijn. Gelukkig kwam er snel ruimte beschikbaar in 'het Kerkhaventje' bij de Oude Kerk aan de Boulevard. Later werd uitgeweken naar het Abeelplein en werd de jeugdige Sander van Marion aangesteld. Onder zijn bezielende leiding steeg het koor tot grote hoogte en groeide het uit tot meer dan twee honderd actieve leden. Tot 2015 heeft Jubilate gebruik gemaakt van het zalencomplex Tripodia. Doordat deze zaal een andere bestemming kreeg, moest naar een andere oefenruimte gezocht worden. Uiteindelijk is die gevonden in het nieuwe DVS gebouw aan de Nieuwe Duinweg 51. Na het vertrek van Sander van Marion in 2006 wordt het koor geleid door Aldert Fuldner. Onder zijn enthousiaste leiding is het bestaande repertoire aangevuld met nieuwe, interessante en aansprekende muziek. Hij wordt bijgestaan door vaste gastdirigent Arthur Postma. Het koor telt op dit moment ongeveer 200 leden.

Open huis

Graag wil het koor een groot mannenkoor blijven! Daarom is er vanaf maandag 28 augustus en de maand september 'open huis'.

Een oproep aan alle zanglustige mannen in Katwijk en omstreken om eens langs te komen aan de Nieuwe Duinweg. Iedere maandag wordt met veel inzet en plezier een breed repertoire van liederen ingestudeerd. Deze veelal vierstemmige werken, variëren van het geestelijke lied en spirituals tot het klassieke genre. Ook voor liederen uit musicals, liederen over de zee en voor het populaire repertoire is aandacht. Daardoor zijn de optredens en concerten van dit mannenkoor altijd verrassend en afwisselend. Wanneer? Iedere maandagavond vanaf 19.30. De repetities zijn van 20.00 – 22.00 uur. Start open huis op maandag 28 augustus en verder de hele maand september, in het clubgebouw van DVS. Nieuwe Duinweg 51 Katwijk.

Na kennismaking en een rondleiding kan je geheel vrijblijvend een repetitie van het koor bijwonen met de mogelijkheid om actief mee te zingen. Na afloop wordt er verder gesproken en is er gelegenheid om de stemgroep vast te stellen. Het koor zingt in vier stemgroepen: 1e tenor, 2e tenor, bariton en bas.

En natuurlijk hopen we dat je zo enthousiast bent geworden en dat je je aanmeldt als nieuw Jubilatelid. Wellicht zing je dan mee in het Concertgebouw.


Open huis bij Yogastudio-Laurenne

Meedoen n Zaterdag 2 september van 12.00 tot 15.00 kunt u vrijblijvend de yoga studio bekijken, uw vragen stellen en als u wilt een korte yoga les bij wonen.

De Yoga ruimte bevindt zich op de bovenverdieping van het woonhuis en is gelegen in tuinbouwgebied Kloosterschuur in een rustige omgeving. De lessen welke gegeven worden zijn hatha en yin yoga. Hatha is in beweging, terwijl Yin meer de nadruk op de stilte in de houding legt. Daarnaast overdag een rustige les waarin afwisseling is in beweging en stilte in de houding. Fijn als je wilt starten of voelt dat een reguliere les te zwaar is bijvoorbeeld door een blessure, burn out, of gespannen bent.

Geïnteresseerd. Kom dan gezellig langs. Het adres is Hoogeweg 28, 2231MS Rijnsburg.

De introductie les is van 15.00 tot 16.00. Er is altijd een mogelijkheid om een les bij te wonen. Zie de website www.Yogastudio-Laurenne.com

Voor vragen kunt u contact opnemen met Laurenne via 06 29163637.

Afbeelding