Toen maar ook anno 2017 staan de mensen rijen dik om de bloemenpracht van het corso-Flower Parade te bekijken.
Toen maar ook anno 2017 staan de mensen rijen dik om de bloemenpracht van het corso-Flower Parade te bekijken. Foto: nationaal archief

Bloemencorso werd Flower Parade

Op deze foto uit 1953 blijkt dat er eigenlijk nog niet zoveel veranderd is. Het Rijnsburgse Bloemencorso trok toen al talloze toeschouwers.

Alleen de mannen met hoed zijn verdwenen, maar de huizen op de achtergrond, op de Rijnsburgerweg, staan er nog steeds. Op de plek waar de fotograaf zijn foto nam, staan nu de leden van het Biercomité. Zij halen tijdens de ´corsodag´ geld op voor het goede doel. Bloemencorso werd Flower Parade, de prachtige wagens en de bloemen zijn er nog steeds.                 | Foto: Nationaal Archief.


n Gezelligheid kent geen (leef)tijd

Welzijnskwartier n Zo'n 40 bewoners van de Smidse Hoek, het appartementencomplex op de kruising van de Smidstraat en de Oegstgeesterweg, hebben afgelopen zaterdagavond genoten van een gezellige Buurtbarbecue.

Een drietal bewoners nam het initiatief om een barbecue te organiseren voor de nieuwe en oude bewoners, om elkaar beter te leren kennen. Sommigen wonen er al jaren, toen het nog aanleunwoningen waren; maar nu het verhuurd wordt door Dunavie zijn er nieuwe, jongere bewoners komen wonen. Het enthousiasme was overweldigend. Jong en oud kwam samen, de jongste nog geen één jaar en de oudste 92 jaar. Van Nederlandse en Poolse komaf, iedereen schoot met elkaar op. 's Morgens vroeg zaten de dames al kilo's saté te rijgen, terwijl de mannen de partytenten opzetten. Die avond kwam het helaas met bakken uit de lucht, het was geen barbecueweer. Gelukkig mocht dat de pret niet drukken.

Wilt u ook iets doen voor uw buurt? Misschien kan het wijkwerk u helpen. Stuur een mail naar wijkwerk@welzijnskwartier.nl, of bel sociaal werker team wijkwerk Marloes de Mooij tel. 06 - 43621975.

Afbeelding