Vrijdagochtend heerlijk smullen van heerlijke taarten op het Koomansplein. | Foto: CvdS.
Vrijdagochtend heerlijk smullen van heerlijke taarten op het Koomansplein. | Foto: CvdS. Foto:

Nog maar paar dagen....

Feest n In deze editie van de Rijnsburger heeft u al kunnen zien hoe de Feestweek van start is gegaan. Maar het is nog niet voorbij. Vrijdag en zaterdag hebben nog een vol programma met aantal nieuwe items.

Vrijdag begint lekker! Want Heel Rijnsburg Bakt! Lever een taart in, of kom later op de ochtend taart eten. De meest mooie baksels komen tevoorschijn uit de Rijnsburgse keukens. Kinderen kunnen lekker spelen op het Koomans- of Wilhelminaplein. Ook 's middags kunnen kinderen zich vermaken met allerlei spelletjes.

Bij Jachthaven Marina kan men Paintballen, een leuk avontuur om eens te beleven. Ook kan men vrijdag nog meedoen met de GPS-Speurtocht of aan de motortocht die deze keer door het Groene Hart zal gaan.

Voordat in Bloemenveiling Flora Holland om 19.00 uur de Flower Parade Show start, kan men om 17.00 uur eerst nog meedoen met de eerste open barbecue op het Burg. Koomansplein. Om 17.00 uur start de eerste Wat is er gezelliger dan elkaar ontmoeten, onder het genot van livemuziek, een hapje en drankje. Alles is aanwezig, je hoeft zelf alleen maar mensen mee te nemen die ook van gezelligheid houden.

De laatste dag van de feestweek begint vroeg met een viswedstrijd voor senioren. Voor kinderen is er 's ochtends langs het kanaal bij de FloraBand Kazerne het bekende waterspektakel. Op de kermis is het vandaag familiedag en kunt u de kortingsbonnen uit het programmaboekje gebruiken. Natuurlijk staan deze ochtend de oldtimers op de Graaf Florislaan opgesteld.

Nieuw dit jaar is de Roofvogelshow op het Burg. Koomansplein. Hoe mooi zien deze bijzondere vogels er uit als ze vliegen? Na afloop kan je de dieren nog van dichtbij bekijken op het plein van de Wilhelminaschool.

De Flowerparade met het thema 'Spreekwoorden en gezegden' start om 13.00 uur. Nieuw deze dag is het Fris-Pong toernooi voor de jeugd en aansluitend het Bierpong Toernooi beide in de Feesttent van Oranje. Krijg jij het balletjes in het bekertje van een ander? Nog nooit geprobeerd? Pak dan nu je kans!

's Avonds is de traditionele taptoe op het Burg. Koomansplein. 4 bands uit Vlissingen, Mijdrecht, Franeker en natuurlijk de Jong Flora Band uit Rijnsburg. Aansluitend een knallend vuurwerk om deze Feestweek in stijl af te sluiten. Meer informatie? Kijk op de site van de Oranje Vereniging voor het uitgebreide programma, of in de feestgids.