Pim en Penny Kromhout zijn verrast en vereerd. | Foto: Piet van Kampen
Pim en Penny Kromhout zijn verrast en vereerd. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Weer certificaat voor Koningshof

Certificaat n Ruim tien jaar geleden ontving vakantiepark Koningshof al het landelijke certificaat Green Key met een gouden randje. Een keurmerk dat aangeeft dat dit park tot de besten van ons land behoort. Afgelopen dinsdag kwam daar het gemeentelijke Goed, groen, Groei label bij.

Door Piet van Kampen

Dat Pim Kromhout, mede-eigenaar van het zestig jaar oude familiebedrijf er vereerd mee was, laat zich niet moeilijk raden. 'Ja ik ben toch wel enigszins verrast' zegt hij bescheiden. Wat ligt er aan ten grondslag dat het bedrijf deze erkenning verdiende?

Groei, Groen en milieu

De gemeente Katwijk, 20Duurzaam20 en Katwijk Marketing die voor de tweede keer deze labels aan vijf bedrijven in de gemeente toekende, heeft een aantal criteria opgesteld waaraan bedrijven dienen te voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. Het betreft maatschappelijke, economische groei en milieuaspecten. Het externe bureau Emperio Advies heeft onderzoek gedaan en bedrijven geselecteerd en beoordeeld. Vakantiepark Koningshof voldeed ruimschoots aan de gestelde normen. Koningshof begon zestig jaar geleden als 'kamperen bij de boer'. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot wat het nu is. Mobilhomes, een zwembad, een visvijver, horeca, een supermarkt, caravans, campers en tenten. Het is een all-round vakantiepark met veel groen. Er zijn zonnepanelen terug te vinden en in de supermarkt worden veel biologische en fair-trade producten verkocht. Het waterverbruik wordt tot een minimum beperkt en het groen wordt verantwoord beheerd. Het chloorwater in het zwembad wordt streng gecontroleerd.'De mensen komen hier in de natuur tot rust' weet Kromhout uit ervaring 'en er komen veel vaste gasten jaarlijks hier weer naar toe. Wij willen hen het gevoel geven van bewustwording van de natuur hier op ons park in de polder en bieden hen een betaalbare vakantie aan. Wij werken al jaren aan duurzaamheid uit overtuiging door het werken aan een betere wereld voor de volgende generatie' benadrukt Kromhout de filosofie van het bedrijf dat wederom hiervoor werd beloond.
www.koningshofholland.com