Britt heeft een handig boek geschreven. | Foto: PR
Britt heeft een handig boek geschreven. | Foto: PR Foto: PR

'Met succes op zwemles!'

n Uniek en handzaam boek. Speels en educatief

boek n Het belang om een kind al in een vroeg stadium te laten leren zwemmen staat buiten kijf. Onlangs verdronk er nog een 5-jarige peuter in de Sloterplas in Amsterdam. Het tragische ongeval staat helaas niet op zich want er verdrinken meer kinderen die niet (goed) kunnen zwemmen. Een schone taak is hier voor de ouders weggelegd.

Door Piet van Kampen

Nederland is een waterland bij uitstek. Het beheersen van de zwemkunst zou derhalve prioriteit moeten hebben bij de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Een veilig gevoel voor de ouders en goed voor het zelfvertrouwen van de kids. De in Oegstgeest geboren Britt Klaassen-Anholts heeft samen met haar man sinds 2006 een zwemschool in Amsterdam. Met succes heeft het echtpaar al vele jonge kinderen met veel persoonlijke aandacht begeleid naar het behalen van de benodigde zwemdiploma's. Vanuit haar ervaring heeft Britt onlangs een boek op de markt gebracht met de veelzeggende titel 'Met succes op zwemles!'. De auteur: 'Uit ervaring en met veel expertise heb ik dit boek geschreven. Het is uniek want een dergelijk boek is er tot op heden nog niet verschenen en zal ongetwijfeld in een behoefte voorzien. Ik heb er voor gekozen om het makkelijk leesbaar te houden en mijn zus Tatjana heeft het van speelse maar duidelijke illustraties voorzien'.

Douchedraaier

Om het kind al vroeg de angst voor water te laten overwinnen is het verstandig om het zelfstandig te leren douchen en vooral water in het gezicht te laten krijgen. Hiervoor heeft Britt een handige draaischijf ontwikkeld, de Douchedraaier, waarop de verschillende fases van het douchen staan. Een speciaal filmpje, wat op www.metsuccesopzwemles.nl én op FaceBook is te zien, verduidelijkt dit. Het is een opstapje naar - zoals de auteur het noemt - watervrij maken. Met andere woorden het kind de watervrees te leren overwinnen. Ook zijn er filmpjes te bekijken hoe een 6-jarig meisje de verschillende zwemslagen en andere vaardigheden, zoals zwemmen door de opening in het zeil, demonstreert en uitlegt van-kind-tot-kind. Zeer interessant en leerzaam. Aanbevelenswaardig en duidelijk. In de zwemschool van Britt kunnen de ouders kiezen om hun kind door middel van een Turbo-opleiding of op de traditionele manier van een langere opleidingsperiode te leren zwemmen. 'Een Turbo opleiding is intensief en zeker niet voor ieder kind geschikt, voordat een kind kan deelnemen hieraan zal hij eerst door de 'testles' heen moeten komen. Tevens is het van belang om na een Turbo opleiding door te gaan voor het B- en het C-diploma om vaardiger en dus veiliger in het water te worden. Het is belangrijk om na het behalen van het C-diploma regelmatig te blijven zwemmen om de diverse slagen goed te blijven beheersen' benadrukt Britt.

Het boek (én andere handige zwemproducten) is te bestellen via de website: www.metsuccesopzwemles.nl. Het boek is ook bij de boekhandels en www.bol.com verkrijgbaar: ISBN 978 90 8250 200 8. NUR 200. Prijs: €18,95. Er is tevens een afhaalpunt in Valkenburg en bestellen kan door een mail te sturen naar anjanholts@ziggo.nl