Afbeelding
Foto:

Oranje Biljart Toernooi de Bogaert van start

biljarten n Vorige week donderdag opende de voorzitter Aad vom Hofe van de biljartvereniging 'de Bogaert' het Oranje Biljart Toernooi.

Dit toernooi wordt voor de 34e keer gehouden. De organisatie is nu volledig in handen van biljartvereniging 'de Bogaert'. Als sponsoren treden Oranjevereniging Rijnsburg en de Brasserie 'de Burgt' op. Alle wedstrijden worden dan ook gehouden in de biljartzaal van Gemeenschapshuis 'de Burgt' aan het Burgemeester Koomansplein in Rijnsburg. De avondwedstijden worden gehouden op de maandag, dinsdag & woensdagavond aanvang 19.00 uur, vanaf 18 juli t/m de finale avond op 9 augustus. De middagwedstrijden worden gehouden elke dinsdag & donderdagmiddag vanaf 13.30 uur vanaf 18 juli t/m 3 augustus. Er wordt in 3 categorieën gespeeld met name ; C1 Libre, C2 Libre en 3 banden. Heeft u belangstelling kom even een kijkje nemen, de toegang is gratis. Het gehele wedstrijdschema is te vinden onder https://debogaert.wordpress.com/oranjetoernooi-2016/. Verder zijn ook de uitslagen in te zien via: https://biljartpoint.nl /onderlinge competities/ oranjebiljart toernooi 2017 BV de Bogaert.


Historische wandeling door Rijnsburg

geschiedenis n In de maanden juli en augustus organiseert het Genootschap Oud Rijnsburg een aantal rondwandelingen door Rijnsburg.

Rijnsburg bestaat al meer dan 1000 jaar en in de afgelopen 10 eeuwen hebben tal van belangrijke en minder belangrijke zaken zich afgespeeld binnen onze dorpsgrenzen. Wilt u wat meer te weten komen over de Rijnsburgse geschiedenis, wandel dan mee met de historische wandelingen van het GOR en beleef de geschiedenis opnieuw. Het startpunt is het Museum Oud Rijnsburg aan de Oude Vlietweg 6. De eerste historische wandeling is op 25 juli en start om 19.30 uur. Wilt u verzekerd zijn van een plaats meldt u dan aan via: henkwestra@ziggo.nl of via 06 – 23 98 77 08. De kosten bedragen 2 euro p.p.