Afbeelding
Foto:

Cursisten-expositie in Dorpshuis Valkenburg

kunst n Het is ondertussen een traditie geworden dat cursisten van Joke Bontenbal (keramiek) en Riet Rosier(schilderijen) gezamenlijk met een thema werken.

Dit jaar is gekozen voor 'Eten en drinken', waaraan eenieder enthousiast aan de slag ging. Wat de drankjes betreft komt de wijn, koffie en zelfs de moedermelk aan bod, terwijl het eten uit o.a.sappig fruit, een XXXL hamburger en allerlei zoete verleidingen bestaat. Kortom, een kleurrijke expositie met heerlijke lekkernijen. De expositie duurt tot eind augustus.


Rijnsburgse burgemeester in Reimerswaal

rijnsburg n De gemeenteraad van Reimerswaal (Zeeland) heeft afgelopen maandag bekendgemaakt dat drs. J.S. (José) van Egmond wordt voorgedragen als burgemeester van Reimerswaal.

Van Egmond (48) is een geboren en getogen Rijnsburgse, en op dit moment wethouder in Pijnacker–Nootdorp. Van Egmond is lid van het CDA en was van 2006 tot 2010 lid van de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp (+/- 50.000 inwoners). Sinds 2010 is zij daar wethouder. "Een ervaren en krachtig bestuurder", aldus het bericht van de Reimerswaalse gemeenteraad, "die een hartelijke benadering weet te combineren met een doortastende en daadkrachtige aanpak. De gemeenteraad herkent in haar de burgemeester, die de profielschets beschrijft als een burgemeester voor alle inwoners, energiek en verbindend en een boegbeeld van de gemeente." Op grond van deze aanbeveling zal de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht voorbereiden. Daarop volgt dan een een Koninklijk Besluit. Het is de bedoeling dat mevrouw Van Egmond op donderdag 21 september zal worden geïnstalleerd als burgemeester.

Afbeelding