Vier jaar geleden presteerde de Floraband uitzonderlijk goed in Kerkrade. Dit jaar weer? | Foto: PR
Vier jaar geleden presteerde de Floraband uitzonderlijk goed in Kerkrade. Dit jaar weer? | Foto: PR Foto:

WMC try-out Flora Band op Middelmors

muziek n Weet u het nog, die krantenkoppen van vier jaar geleden? De Volkskrant, regionale en lokale kranten, een uitzinnige Flora Band op de voorpagina, juichend om een fantastische uitslag op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Een score die de mannen een tweede plaats bezorgden.

Vier jaar later gaat de Flora Band opnieuw voor een topscore. Er wordt druk gerepeteerd en voorbereid en u kúnt alvast een klein beetje sfeer proeven. Op zaterdag 15 juli organiseert de Flora Band namelijk een WMC try-out. Een programma op het hoofdveld van Rijnsburgse Boys, waar niet alleen de Flora Band zal optreden. St. Ceacilia, die deelneemt op het onderdeel 'Mars' in de World divisie, zal hun optreden alvast laten zien. Ook Excelsior Delft, deelnemer op het onderdeel 'Mars' in de World divisie, zal deze avond hun inspanningen tonen. Al met al kunt u deze avond even proeven aan het WMC, waarbij onze eigen Flora Band uiteraard het programma zal openen met hun mars en eindigen met hun show, beide in de World divisie.

Zaterdagavond 15 juli, 20.00 uur op het hoofdveld van Rijnsburgse Boys, sportpark Middelmors te Rijnsburg. Komt u alvast juichen? Tot dan!


Begrip voor afgelaste wedstrijd RB-Ajax

voetbal n Ajax kwam niet naar Rijnsburg voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. De spelersgroep van Ajax achtte zichzelf niet in staat te spelen vanwege de situatie rondom Abdelhak Nouri.

De Ajaxspeler werd zaterdag op de afsluitende dag van het trainingskamp in Oostenrijk tijdens het oefenduel met Werder Bremen getroffen door hartritmestoornissen. Na een geslaagde reanimatie werd hij met een helikopter naar het ziekenhuis vervoerd. Nouri is inmiddels buiten levensgevaar. Cardiologisch onderzoek heeft uitgewezen dat het hart van de speler geen blijvende schade heeft opgelopen. In een later stadium zal onderzocht worden hoe het zit met eventuele hersenschade en de kans op volledig herstel. Ad Hendriksen, voorzitter van Rijnsburgse Boys, laat op de website van de club weten dat ze er alle begrip voor hebben. 'We hopen dat de wedstrijd op een nader te bepalen datum alsnog kan worden gespeeld, hopelijk dan met een weer herstelde Nouri in ons midden. We wensen hem, zijn familie en vrienden en iedereen van Ajax heel veel sterkte de komende tijd en hopen op een voorspoedig herstel van Nouri.' Mensen die een kaartje voor de wedstrijd hebben gekocht, krijgen hun geld terug.