Rennen door weilanden en springen over en door sloten. | Foto: pr.
Rennen door weilanden en springen over en door sloten. | Foto: pr. Foto: pr

Leden RIJC doen mee aan Poldercross

Modder n Een grote groep jeugdleden, recreanten en ouders van de RIJC hebben vorige week vrijdagavond meegedaan aan de poldercross.

Ze hebben zich volledig uitgeleefd in het water, de polder en de blubber tijdens de 32ste editie van de befaamde Poldercross van Oegstgeest. Deze zware (prut)race door de Elsgeesterpolder en het Oegstgeesterkanaal bestond uit maar liefst 3200 meter lopen en 400 meter zwemmen.

Bij de finish op het Boerhaveplein werden de deelnemers, die van top tot teen onder de modder zaten, schoongespoten door de brandweer van Oegstgeest.Daarna werden de welverdiende medailles omgehangen en tijdens het begin van het feest vond de officiële prijsuitreiking plaats. Berit Follon, vriendin van Jeroen van den Bosch, stond op het podium bij de vrouwen namens de RIJC. Thomas de Mooy, die vorig jaar nog prijs had viel nu met zijn fraaie 4e plaats net buiten de prijzen.


opnieuw voor een topscore. Er wordt druk gerepeteerd en voorbereid en u kúnt alvast een klein beetje sfeer proeven.

Op zaterdag 15 juli organiseert de Flora Band namelijk een WMC try-out.

Een programma op het hoofdveld van Rijnsburgse Boys, waar niet alleen de Flora Band haar kunsten laat zien. Maar ook St. Ceacilia en Excelsior Delft zullen deze avond hun inspanningen laten zien. Komt u alvast juichen en in de sfeer van het WMC? Zaterdagavond 15 juli, 20.00 uur op het hoofdveld van Rijnsburgse Boys, sportpark Middelmors te Rijnsburg. Tot dan.