Afbeelding
Foto: pr

Doorgaande weg op de schop

Valkenburg n De meningen in Valkenburg zijn verdeeld over de eventuele aanpassing van de snelheid van 50 naar 30 km/uur in de Katwijkerweg en Hoofdstraat. Dit bleek uit de informatiebijeenkomst welke vorige week woensdagavond werd gehouden in het Dorpshuis. Wethouder Klaas Jan van der Bent liet weten het belangrijk te vinden om samen met bewoners een ontwerp voor de straten te maken, om zo de overlast aan te pakken. Bewoners en omwonenden van deze straten kunnen meedenken en meepraten over het groen, de locatie van het straatmeubilair, materiaalgebruik, fasering, bereikbaarheid en de verschillende 30 km-maatregelen die de gemeente zou kunnen toepassen. Waarom moet er wat veranderen? was een vraag van een bewoner. Hij doelde op dezelfde verandering in Rijnsburg in de Brouwerstraat. Dat is volgens hem niet echt een verbetering geworden. Een ander vond het juist wel een prima idee om de snelheid aan te scherpen. Daarbij moet er wel een oplossing voor de poller komen. Dit is nu een enorme kostenpost voor de gemeente omdat deze vaak kapot wordt gereden. Een ander euvel is de druppel iets verder op de weg. Misschien kan hier een minirotonde worden aangelegd. Dit is veiliger voor fietsers, en de snelheid wordt geremd. Men is er over eens dat de verkeersproblemen vooral veroorzaakt worden door asociaal rijgedrag van automobilisten. In het najaar volgt een tweede informatie bijeenkomst.


Bierpong Toernooi

Feestweek n Na het succes van vorig jaar, opnieuw in de feesttent van Oranje, het Open Rijnsburgs Bierpong Toernooi. Een gezellig kroegenspel met wedstrijdelement. Er zal weer een zware strijd losbarsten om de felbegeerde 'Younglets Bierpong Cup 2017'. Het toernooi zal gespeeld worden in poules van 5 teams, ieder team bestaat uit 2 personen. Bedenk een naam voor je team en schrijf je in via younglets.bierpong@gmail.com, inschrijven kan tot en met 11 augustus. Deelname is vanaf 18 jaar en de kosten zijn € 25,00 per team.


Aardbeien plukken

Biologieles n Leerlingen van groep 4/5 van de Emmaschool heeft vorige week een bezoek gebracht aan Indoorvolkstuin. Zij mochten zelf wat aardbeien plukken en proeven en kregen ook een rondleiding met uitleg over de groei van diverse groenten en fruitgewassen en de bestrijding hiervan met natuurlijke vijanden. Het was een gezellige biologieles. | Foto: pr.