Afbeelding
Foto: pr

100% geslaagd

Feest n Als u afgelopen vrijdag toevallig langs het gebouw van het Visser 't Hooft Lyceum aan het Noordeinde bent gereden, dan is het u vast opgevallen: daar is iets te vieren. Op 14 juni jl. – op de dag van de Rijnsburgse Paardenmarkt – was al duidelijk dat van de 43 eindexamenkandidaten vmbo-t er 41 geslaagd waren. Dat was op zich al een mooi resultaat, maar de school wilde graag meer. De twee kandidaten die een herkansing moesten maken werden op school uitgenodigd om een plan te maken. Daarna werden ze door de vakdocenten begeleid bij het opnieuw bestuderen van de examenstof en het oefenen daarmee.

Vrijdagochtend om half negen was duidelijk dat al die inspanningen hun vruchten hadden afgeworpen: ook de laatste twee kandidaten Cas Boogaards en Ilse Haasnoot, waren geslaagd – en dat betekende voor de school een slagingspercentage van 100%! voor het diploma vmbo-t.

Direct werd de vlag uitgehangen en werden er kleurige stickers met daarop '100%' op de ramen geplakt. De twee kandidaten die door het maken van deze herkansing alsnog waren geslaagd, kregen de boodschap persoonlijk te horen van hun mentor, die met een fleurige bos bloemen om negen uur aanbelde om daar het mooie nieuws te brengen.

Diezelfde middag nog ontvingen alle eindexamenkandidaten hun diploma, tijdens een feestelijke bijeenkomst in de aula van de school. Ouders, grootouders, broers en zussen, vrienden en vriendinnen en natuurlijk het team van de school keken toe hoe elke leerling na een persoonlijk woord van één van de docenten, een handtekening zette op dit felbegeerde papier.

De school is ervan overtuigd dat haar kleinschaligheid en haar onderscheidende onderwijsconcept ten grondslag liggen aan dit mooie resultaat. Op deze overzichtelijke locatie van het Visser 't Hooft Lyceum wordt ThuiswerkLuw Onderwijs (TLO) aangeboden. Dit betekent dat bijna al het maak en leerwerk op school wordt gedaan, tijdens de lesuren of aansluitend aan de lessen op het daarvoor speciaal ingerichte leerplein.


Aanvangstijd Boeketdienst later

Kerk n In de boeketdienst van zondag 9 juli start de nieuwe themareeks 'Het leven is een circus'. Spreker is dominee Arenda Haasnoot en Cees van der Meij is dienstleider. Erik de Mooij verzorgt de muziek. Let op in verband met de zomervakantie start de dienst om 19.00 uur in de Immanuëlkerk. Iedereen is van harte welkom.