Leo Achterberg ving 20 kg vis en werd dagwinnaar. | Foto: pr.
Leo Achterberg ving 20 kg vis en werd dagwinnaar. | Foto: pr. Foto: pr

Viscompetitie HSV is halverwege seizoen

n Wedstrijdwater de Amstel bij Nes aan de Amstel

Amstel n Zaterdagmorgen jl. was alweer de achtste competitiewedstrijd van Hengelsport Vereniging Rijnsburg.

Na de gebruikelijke loting van plaats nummers op het Burg. Koomansplein werd er in alle vroegte vertrokken naar de Amstel bij Nes aan de Amstel. De Amstel is een water waar je met de vaste hengel en de feeder hengel goed uit de voeten kan. Er stond genoeg stroming in het water wat de vissen actief zou moeten maken om te gaan azen. Normaal gesproken hebt je in de Amstel vrij snel aanbeten aan je aas. Maar de vis liet zich niet zo makkelijk verschalken dit keer.
Er werd met regelmaat een brasem gevangen door diverse vissers, maar het meeste vis die werd gevangen die waren klein van stuk. Over deze wedstrijd kunnen we heel kort zijn.
Twee vissers hadden zelfs niets gevangen, wat toch wel héél bijzonder is voor dit wedstrijdwater. De vangsten vielen voor de overige vissers ook zwaar tegen. Maar zoals altijd zijn er ook uitzonderingen.

Uitslagen

In het eerste vak werd er door een drietal vissers goed tot redelijk gevangen. Leo Achterberg wist met precies 20 kg vis eerste te worden in zijn vak. Een knappe prestatie. Henk Donkerbroek werd op ruime achterstand tweede met 7.3 kg en Wout Heemskerk werd derde met 5.6 kg vis. In vak twee werd Hans Wassing winnaar met 6.1 kg. Wiggert Vooijs werd tweede met 4.3 kg en Aad van Rijswijk werd derde met ruim 3 kg aan vis. Doordat Leo Achterberg deze dag het meeste aan gewicht had gevangen werd hij winnaar van de achtste competitiewedstrijd en mocht hij de waardebon in ontvangst nemen.
Stand in poule A: 1e Hans Wassing 9 punten 88.3 kg, 2e Aad van Rijswijk 15 punten 46 kg en 3e Wiggert Vooijs met 16 50.3 kg punten.
Stand in poule B: 1e Henk Donkerbroek 10 punten 65.5 kg, 2e Cees Freke 29 punten 34.9 kg en 3e Jan Schijff met 34 punten 27 kg. Klassement grootste vis Jan Schijff met een brasem van 60 cm.
Voor een compleet overzicht zie de uitslagen en standen op de website.
Eerst volgende competitiewedstrijd 8 juli vertrek 05.00 uur.

Leo Achterberg ving 20 kg vis en werd dagwinnaar. | Foto: pr.