Uitreiking van EHBO diploma. | Foto: pr.
Uitreiking van EHBO diploma. | Foto: pr. Foto: pr

Blij met EHBO diploma

Geslaagd n In januari startte een groep van zeventien enthousiaste mensen die EHBO lessen wilde gaan volgen.

Na vijftien lessen werd er een officieel examen afgenomen door het oranjekruis. Onder leiding van Cees van der Zwart is iedereen geslaagd. Tijdens de uitreiking waren drie mensen niet aanwezig. Inmiddels hebben ook zij het diploma ontvangen.


n Spinning Marathon voor het nieuwe orgel

Actief n Afgelopen zaterdag 1 juli werd er gefietst voor het goede doel en wel het nieuwe orgel van de Hervormde Kerk te Valkenburg aan het Castellumplein.

Het was een geslaagd evenement waarbij de spinners zoveel mogelijk calorieën moesten zien te verbranden en daarbij zoveel mogelijk kilometers af zien te leggen. De instructeurs van Fitness-Energiek slaagden er glansrijk in de spinners hierbij zoveel als mogelijk te stimuleren. Uiteindelijk kon er maar één team de winnaar zijn en dat was team 'De Blauwe Trein', op de voet gevolgd door team 'Rijnvogels 4' die pas in de laatste ronde de koppositie moesten afstaan.

Onze dank gaat uit naar Fitness-Energiek te Valkenburg die de accommodatie, fietsen en instructeurs ter beschikking stelde. Daarnaast ook naar firma Kuijt voor de gesponsorde spiezen fruit voor de sporters en bakkerij Van Maanen voor de gesponsorde petit fourtjes voor alle aanwezigen. Daarnaast is er maar liefst € 3.660 opgehaald aan sponsorgeld.

Daarnaast wijst de orgelcommissie van de Hervormde Gemeente Valkenburg u graag op het volgende. Op vrijdag 22 en zaterdag 23 september a.s. geeft gospelkoor Living Words 2 jubileumconcerten in de Hervormde kerk te Valkenburg. Tijdens deze avonden wordt een greep gedaan uit het brede repertoire; bekende gospel songs worden afgewisseld met eigen liedjes. Muzikale medewerking wordt verleend door Suzanne van Duijn (dwarsfluit), Ludo de Goeje (viool) en Rob Schaap (gitaar).

Living Words oefent al 20 jaar in de Hervormde Kerk te Valkenburg. Het koor staat onder leiding van Gerard van Duijn, één van onze organisten. De opbrengst is daarom geheel bestemd voor de aanschaf van ons nieuwe orgel.

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Kaarten kosten 15 euro (inclusief 1 consumptie) en zijn te bestellen op de site: www.gospelkoorlivingwords.com, of via de facebook pagina van Living Words.

Afbeelding