Kinderen genieten van tropische buitenspeeldag. | Foto: pr.
Kinderen genieten van tropische buitenspeeldag. | Foto: pr. Foto: pr

Kinderen spelen veilig op straat

Geslaagd n Vorige week woensdagmiddag hebben veel kinderen genoten van het veilig spelen op straat.

De Karel Doormanstraat was voor al het verkeer afgesloten en de kinderen vermaakten zich met allerlei leuke spellen. Favoriet waren de grote springkussens, maar ook bij het spijkerbroekhangen, koemelken en stokvangen stonden de kinderen in de rij.

De straat was versierd met vlaggen en de kinderen zagen er mooi uit met hun geschminkte gezichten. Anna en Elsa uit Frozen waren er ook. Heel veel kinderen zijn samen met de prinsessen op de foto geweest en hebben een mooie herinnering.

Bij aankomst kreeg elk kind een stempelkaart en op eigen initiatief werd een parcours afgelegd. Met de kaart konden ze limonade, chips en een ijsje ophalen. De Buitenspeeldag is een initiatief van buurtvereniging Bestevaer en vrijwilligers. Kinderen uit groep 7 en 8 van de Oranje Nassauschool waren aanwezig om andere kinderen te begeleiden.


Tweede huisartsen-praktijk in Valkenburg

Oktober n Huisarts Thomas Hazenoot uit Noordwijk opent 1 oktober a.s. een nieuwe huisartsenpraktijk: Praktijk71.

Deze is gevestigd in het nieuwe Gezondheidscentrum aan de Hoofdstraat 71, met daarin ook apotheek en fysiotherapeut. Naast de spreekuren op afspraak wil Hazenoot ook de mogelijkheid bieden van dagelijkse inloopspreekuren, zonder afspraak. Als gezondheidscentrum 'van deze tijd' zal Praktijk71 bovendien gebruik maken van alle digitale mogelijkheden, zoals zelf afspraken inplannen en consult per e-mail. 'Dat kan straks allemaal, maar hoeft niet. Gewoon bellen voor een afspraak kan natuurlijk altijd', laat Hazenoot weten. Volgende week een uitgebreid interview in deze krant met de nieuwe huisarts.