Pieter en Annemarie kunnen een financieel steuntje in de rug goed gebruiken. | Foto: pr.
Pieter en Annemarie kunnen een financieel steuntje in de rug goed gebruiken. | Foto: pr. Foto: pr

Stem op Stichting Het Huisgezin

n Kinderen vinden er een veilig, warm en liefdevol thuis

Doel n Elk jaar geeft KRO/NCRV een mooi bedrag aan drie goede doelen die op een bijzondere manier bijdragen aan een warme, zorgzame samenleving.

NCRV-leden kunnen het goede waar zij vrijwilligerswerk voor doen of een warm hart toedragen aanmelden, deze doelen maken kans op een donatie van € 2.500, € 5.000 of € 10.000.

Warm hart

Karin Vink-van Starkenburg, oud-Rijnsburgse en nu woonachtig in Hillegom, is één van de deelnemers aan deze actie en probeert nu voor haar inzending 'Stichting Het Huisgezin', zoveel mogelijk stemmen te werven en zo misschien wel € 10.000 te verdienen voor Stichting Het Huisgezin.

Karin vertelt: 'Stichting Het Huisgezin is opgericht door mijn zus en haar man, Annemarie en Pieter Smaling. Zij vangen in hun gezin pleegkinderen op die om wat voor reden dan ook niet meer thuis kunnen wonen. Bij hen vinden zij een veilig, warm en liefdevol thuis. Pieter en Annemarie hebben altijd de wens gehad hun werk uit te breiden met meer pleegkinderen en de opvang van tienermoeders met hun kindje. Daarvoor zijn ze onlangs verhuisd naar een grote woonboerderij. Inmiddels hebben het 6e pleegkind en de eerste tienermoeder met haar kindje een plekje gevonden in Het Huisgezin. Omdat Pieter en Annemarie zich beiden geheel inzetten voor het gezin en daarom afhankelijk zijn van de inkomsten van de stichting, heb ik ze opgegeven voor de actie Warm Hart.'

Stemmen

'U helpt mij en Het Huisgezin daarom enorm door op het door mij gekozen goede doel te stemmen! Dit kan op: www.ncrv.nl/geven/stichting-het-huisgezin Op deze site kunt u nog wat meer lezen over het werk van Het Huisgezin en waaraan het geld besteed zal worden. Vergeet niet uw stem te bevestigen via de mail die u ontvangt.'


n Haringtocht Ronde Tafel goed voor 30.000 euro

Haringtocht n Dit jaar heeft de Grote Katwijkse Haringtocht een bedrag van maar liefst € 30.000 euro opgebracht.

Het geldbedrag gaat naar 'samen sterk tegen eenzaamheid!', een initiatief van Stichting Welzijnskwartier en de Ronde Tafel Katwijk/Noordwijk om de eenzaamheid in Katwijk te bestrijden. Vorige week donderdagavond was er een speciale avond bij restaurant Spijs & Wijn in Valkenburg. De gasten kregen een bijzondere en verrassende avond voorgeschoteld met de nodige heerlijke hapjes. Onder leiding van veilingmeesters Joost Kling en Korneel van der Plas werden de mooie kavels geveild. De belangrijkste kavel: het Katwijkse vaatje met Hollandse Nieuwe, werd door Jongeneel Transport uit Valkenburg mee naar huis genomen. Met de opbrengsten worden tijdens de Week tegen de Eenzaamheid - van 21 september t/m 1 oktober – verschillende initiatieven gesteund die mensen met elkaar in contact moeten brengen.


n Diploma-regen bij Jong Flora Band

Muzikaal n Vorige week donderdagavond was het een drukte van belang op clubgebouw 'de Kazerne'.

Maar liefst 13 kinderen mochten, nadat ze de zaterdag ervoor examen hadden gedaan, hun diploma van de Jong Flora Band in ontvangst nemen. Na maandenlang hard studeren, thuis theorie uit het hoofd leren en soms een extra lesje, konden de A-, B-, C- en voortgangsdiploma's worden uitgereikt. Dit onder luid applaus van ouders, grootouders, broertjes, zusjes en andere belangstellenden, die ondanks het warme waar, in grote getalen aanwezig waren.

Deze leerlingen gaan uiteraard weer verder voor hun volgende diploma. Ze krijgen namelijk allemaal persoonlijk les van geschoolde conservatorium docenten. Zou jij volgend jaar ook zo met je diploma in de krant willen staan? Kom dan eens langs op de donderdagavond tussen 19.30 en 21.00 of kijk op www.floraband.nl. Je kunt al vanaf 5 jaar lid worden.

Op de foto: Van boven naar beneden en van links naar rechts: Willem, Lorenzo, Naomi, Dominique, Jens, Niels, Ray, Miles, Nicolette, Karlijn, Nick, Nick en Tim.

Chris is ook geslaagd maar staat niet op de foto.

De kinderen zijn super trots op hun diploma. | Foto: pr.