Gerard en Margreet kijken uit naar de jubileumconcerten van Living Words. | Foto: PvK.
Gerard en Margreet kijken uit naar de jubileumconcerten van Living Words. | Foto: PvK. Foto: Piet van Kampen

Living Words leeft toe naar jubileumconcerten

n Zingend het geloof beleven * Passie voor muziek en zang

Jubileum n Dit jaar is het twintig jaar geleden dat het Valkenburgse gospelkoor Living Words werd opgericht.

Door Piet van Kampen

Een van de oprichters was dirigent Gerard van Duijn. Samen met Margreet Varkevisser, ook een lid van het eerste uur, blikt hij terug op deze twintig jaar.

Maar kijkt vooral vooruit naar het jubileumconcert dat op vrijdag 22 en zaterdag 23 september in de Nederlands Hervormde Kerk op het Castellumplein zal worden gegeven.

Vanuit het hart

Voorzitter Van Duijn en secretaris Varkevisser zijn vol enthousiasme en vertellen over 'hun' koor. Gerard is een van de organisten van de Hervormde Gemeente, maar tevens een bekwaam pianist. Margreet zingt al jaren lang met hart en ziel in het gemengd koor dat uit 41 zangers en zangeressen bestaat. 'Het is een hechte groep. Er is zelfs een wachtlijst', vertelt Varkevisser.

Het repertoire bestaat uit een variatie van oude bekende gospels en eigentijdse nummers. Van Duijn produceert zelf de muziekbanden, bewerkt bepaalde nummers naar een eigentijdse sound en schrijft zelf diverse liederen.

'De vragen die in de mensen leven vertaal ik hierin', zegt de preses van het koor met gepaste trots. Varkevisser: 'Wij zingen van binnen uit met heel ons hart'. Living Words treedt niet alleen op tijdens kerkdiensten en concerten in de eigen gemeente, maar wordt ook veel gevraagd in diverse dorpen van Zuid-Holland tot Noord-Brabant aan toe. Concerten dichtbij huis in De Muze in Noordwijk waren altijd een groot succes voor een volle zaal.

Opbrengst voor nieuw orgel

Van Duijn is lid van de orgelcommissie die gelden werft voor een nieuw orgel in de Hervormde kerk. 'Een nieuw historisch orgel', glimlacht hij.

'Daar is geld voor nodig en door het geven van twee jubileumconcerten hopen wij op twee keer een volle bak.

Tijdens deze concerten zullen professionele gastmuzikanten de optredens mede verzorgen. Het wordt grootser dan normaal', belooft hij. De opbrengst is bestemd voor het nieuwe orgel.

De voorverkoop is inmiddels in volle gang en de kaarten worden grif besteld. Voor de prijs hoeft de liefhebber het niet te laten want die is slechts € 15,- en hierbij is een consumptie inbegrepen.

De kaarten kunnen worden besteld op www.gospelkoorlivingwords.com.

Eerder gaf Living Words al concerten voor goede doelen zoals voedsel voor Roemenië.

Nu is het de beurt aan de eigen kerk voor het nieuwe orgel. 'Wij hopen op veel animo van onze gemeente', spreekt Van Duijn zijn wens uit.