De picknick at the park was geslaagd.| Foto:pr.
De picknick at the park was geslaagd.| Foto:pr. Foto: pr

Jeugdgroep Connect organiseert Picknick bij 's Heeren Loo

Jeugdgroep n Connect van de Gereformeerde Kerk in Rijnsburg heeft vorige week zondag, de laatste dag van de landelijke Prokkelweek, een 'Picknick at the Park' georganiseerd voor de cliënten van 's Heeren Loo, locatie Willem van den Bergh in Noordwijk.

Stichting Prokkel stimuleert organisaties, bedrijven, particulieren én mensen met een verstandelijke beperking om samen iets te doen tijdens de Prokkelweek van 12-17 juni: één week in het jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. De stichting is een initiatief van Fonds Verstandelijk gehandicapten samen met zeven andere organisaties waaronder 's Heeren Loo. Zie voor meer informatie: www.prokkel.nl

Jeugdgroep Connect

De jongeren van de Jeugdgroep Connect ondernemen regelmatig initiatieven om onrecht te bestrijden en hulp te bieden aan minder bedeelden. Zij werken daarbij met verschillende thema's. In het kader van 'elk doel begint met een eerste simpele stap', hadden Martijn van Delft en Dave Ravensbergen contact opgenomen met 's Heeren Loo of zij iets voor mensen met een beperking konden betekenen.

Picknick at the Park

Vanuit deze eerste stap en met de ideologie van de Prokkelweek in gedachten hebben zij een 'Picknick at the Park' georganiseerd. Een mooie ontmoeting tussen 50 bewoners met een (verstandelijke) beperking en 30 jongeren zonder een beperking van Connect. De Picknick, met veel overheerlijke heerlijke hapjes, is helemaal de jongeren bereidt, georganiseerd en gepresenteerd in de versierde Willemstuin in de Duinzone van het woonzorgpark Willem van den Bergh. De middag werd extra omlijst met muziek, een voetbalwedstrijd en de mogelijkheid om samen te spelen in de aangepaste speeltoestellen van de belevingstuin de Willemstuin. 's Heeren Loo is Jeugdgroep Connect dankbaar voor deze bijzondere dag vol ontmoetingen en beleving voor haar bewoners.