Uitreiking van de cheques door Lions voorzitter Hans Bleichrodt. | Foto: pr.
Uitreiking van de cheques door Lions voorzitter Hans Bleichrodt. | Foto: pr. Foto: pr

Lionsclub doneert 7500 euro aan goede doelen

Blij n In bistro de Roos was vorige week dinsdagavond weer een feestelijke uitreiking van drie cheques van ieder 2.500 euro door de Lionsclub Rijnsburg-Valkenburg.

Hospice Xenia Leiden, de LEO's en het vergeten kind en Kids say no, waren de ontvangende partijen die het geld goed kunnen gebruiken.

In het jaar dat de Lions club Nederland 100 jaar bestaat, staat de stichting "het vergeten kind" prominent in de belangstelling en wordt er zo veel geld ingezameld.

De Lionsclub Rijnsburg- Valkenburg heeft via het Rijnsburgs Open golf toernooi en de goede doelenkrant uiteindelijk 7.500 euro kunnen ophalen, waardoor drie organisaties weer door kunnen met hun goede werk.

Op de uitreikingsavond waren diverse vertegenwoordigers van deze organisaties aanwezig en gaven zij nog kort inzicht in hun tomeloze inzet voor de kinderen die een steuntje in de rug verdienen.

De verhalen achter de kinderen én de vrijwilligers hebben diepe indruk achtergelaten.


Met de Uit-De-Kunst-Bus van K&O naar Mata Hari

Aanmelden n Het Nationale Ballet presenteert Mata Hari in de Nationale Opera & Ballet (Muziek Theater) te Amsterdam, op zaterdag 28 oktober.

Het turbulente leven van de Nederlandse spionne en danseres Mata Hari, staat centraal in deze grootschalige productie. Op 15 oktober 2017 is het precies 100 jaar geleden dat Margretha Geertruida Zelle, als spionne werd geëxecuteerd. Het verhaal van de Nederlandse spionne en danseres, beroemd over de hele wereld, spreekt meer dan ooit tot de verbeelding. Het meisje uit Friesland werd een internationaal gevierde danseres, een ster die alle mannen om haar vinger wond, een sterke eigenzinnige vrouw, later beschuldigd van hoogverraad. Mata Hari is het symbool geworden van de onweerstaanbare courtisane spionnen. Aanmelden voor deze kunstbusreis kan via K&O, tel: 071-4016400 (op werkdagen tussen 9.00-13.00 uur) of via www.kenokatwijk.nl. Kosten € 82,- incl. bus en 1e rang kaarten op rij 8 en 9.


Zomerbieb activiteiten voor jong en oud

n Vanaf 10 juli in de bibliotheekvestigingen

Plezier n Onder de titel Zomerbieb biedt Bibliotheek Katwijk vanaf 10 juli en gedurende zes weken een verrassend activiteitenprogramma aan voor een breed publiek.

Inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg maar ook toeristen kunnen deelnemen aan allerlei leuke en afwisselende activiteiten. Bij de Zomerbieb gaan leesplezier en leesbevordering maar ook kennis maken met leuke activiteiten en andere dingen dan die je gewend bent, hand in hand. Een plek om iets met elkaar te doen, te ontspannen of juist iets te leren: dát is nu precies waar de Zomerbieb voor is bedoeld.

Vanuit de vaste bibliotheekvestigingen biedt de Zomerbieb een gevarieerd programma aan met activiteiten. Een paar voorbeelden: een zangworkshop voor volwassenen, kindervoorstellingen, kinderyoga, een workshop 'Hoe overleef ik Frankrijk en de Fransen', een tafeltennismiddag, een spannende middag voor de jeugd met als titel 'Haaien rond de wereld, ook in Nederland', fotografieworkshops met theorie in de bieb en vervolgens onder begeleiding de natuur in, kindercollege over de KRB, workshop jongleren, wekelijkse voorleesmomenten voor kleintjes en nog veel meer. Kijk voor het volledige Zomerbiebprogramma op: www.bibliotheekkatwijk.nl.

Sommige activiteiten bij de Zomerbieb zijn gratis te bezoeken, voor andere wordt een kleine entreeprijs gevraagd en moet een toegangskaart worden gekocht. Dat kan aan de balies in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg maar ook via de website van Bibliotheek Katwijk: www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga naar de kaartverkoop, kies de activiteit van je keuze, betaal met iDEAL en print je toegangskaart. Als je ergens bij wilt zijn, wacht dan zeker niet te lang met een kaartje kopen.