Een kijkje in de Horn waar 410 woningen worden gerealiseerd. | Foto: CvdS.
Een kijkje in de Horn waar 410 woningen worden gerealiseerd. | Foto: CvdS. Foto:

Werkbezoek College

Ontmoeten n Dinsdagmiddag heeft het college van burgemeester en wethouders een werkbezoek aan Rijnsburg gebracht.

Onder leiding van de wijkraad volgde een fietstocht langs verschillende plekken door het bloemendorp, waar de afgelopen periode werkzaamheden zijn uitgevoerd of waar nog volop gebouwd wordt.

De eerste stop was bij het schoolplein van de Wilhelminaschool. Hier is een nieuwe speelplek gemaakt. Na schooltijd blijft het plein open zodat de kinderen uit de omgeving hier kunnen spelen. Directeur Albert Heus sprak over een goede samenwerking met de gemeente. 'We hebben goede afspraken kunnen maken, en zo is er een win-win situatie gecreƫerd'.

De volgende stop was bij de Hornpoort, het appartementencomplex op de voormalige gemeentewerf. Projectleider Martin Verheijen vertelde dat hier 34 sociale huurwoningen zijn gerealiseerd. Het plan maakt deel uit van De Horn, het te ontwikkelen woningbouwgebied aan de rand van het Oegstgeesterkanaal. Daar zag het gezelschap dat het gebied momenteel bouwrijp wordt gemaakt. Om het Merovingisch grafveld worden de woningen in fasen gebouwd. De projectleider vertelde dat archeologisch onderzoek in dit gebied verder niets heeft opgeleverd. Momenteel wordt de nieuwe Vliet meander gegraven en na de bouwvakvakantie wordt gestart met de bouw van de woningen.