Winnaar Mario van Duyvenbode. |Foto: W. Vooijs.
Winnaar Mario van Duyvenbode. |Foto: W. Vooijs. Foto: W. Vooijs

Zevende competitiewedstrijd HSV in de Lage Vaart

Vissen n De leden van Hengelsportvereniging Rijnsburg vertrokken zaterdagmorgen stond naar de Lage Vaart bij Almere, voor de zevende competitiewedstrijd.

Voor de meeste leden was het een onbekend viswater. Wat wel bekend is van dit water dat er grote brasems in zwemmen van meer dan vijftig centimeter. De Lage Vaart is goed te bevissen met de vaste hengel en de feeder hengel. Er stond een lichte stroming in het water wat de vis actief maakt met het azen naar voedsel. De eerste vissen werden dan ook snel gevangen door verschillende vissers. Maar helaas zeer klein van formaat wat dus eigenlijk tegen viel voor dit viswater. Uiteindelijk was het voor de meeste vissers een zware teleurstelling wat hun vangsten betrof.

Uitslag

Behalve voor Mario van Duyvenbode die alle vissers het nakijken gaf door meer dan 20 kg vis te vangen. Vak 1: 1e Aad van Rijswijk 5.9 kg, 2e Henk Hendriks 2.6 kg en 3e Dirk Zwaan jr. met 2.5 kg. Vak 2: 1e Mario van Duyvenbode 20.8 kg, Hans Wassing 6.9 kg en 3e Wiggert Vooijs met 5.9 kg.
Nog een bijzondere vermelding voor Jan Schijff die maar liefst een brasem ving van 60 cm en hiermee het klassement leidt van de grootste vis.
Door de 20.8 kg werd Mario van Duyvenbode dag winnaar van de zevende competitiewedstrijd. In de stand van poule A geen verandering. 1e Hans Wassing 12 punten 82.8 kg, 2e Aad van Rijswijk 27 punten 42.9 kg en 3e Wiggert Vooijs 31 punten 46 kg. In poule B wist Jeroen Judels zich bij de top 3 te vissen. 1e Henk Donkerbroek 22 punten 58.2 kg , 2e Rob de Groot 47 punten 25.2 kg, 3e Jeroen Judels 48 punten 22.7 kg.
Klassement grootste vis: Jan Schijff met een brasem van 60 cm.
Voor een compleet overzicht: www.hsvrijnsburg.nl. De volgende wedstrijd is 1 juli. Vertrek 05.00 uur.