Grenzeloos genieten: ontmoeting tussen mensen uit verschillende culturen. | Foto: pr.
Grenzeloos genieten: ontmoeting tussen mensen uit verschillende culturen. | Foto: pr. Foto: pr

n Koerdische maaltijden bij Herberg Welgelegen

Grenzeloos n genieten. Na het succes van de eerste keer, organiseren Stichting IWAK en Herberg Welgelegen op maandag 3 juli en op maandag 31 juli 2017 opnieuw gezamenlijk een maaltijd.

Dit diner zal bereid worden in een unieke samenwerking tussen de Koerdische familie Selwa en de oer-Nederlandse chef van Herberg Welgelegen, Benjamin Juffermans. Vanaf 18:00 kunt u aanschuiven in Herberg Welgelegen. De kosten van deze maaltijd bedragen slechts € 7,- per persoon.

Grenzeloos Genieten is een initiatief van stichting Interkerkelijke Werkgroep Asielzoekerscentrum Katwijk (IWAK) en stichting Herberg Welgelegen te Valkenburg. Met dit initiatief willen zij de gasten van het asielzoekerscentrum een podium geven, waar zij hun talenten kunnen vertonen. Daarnaast moet deze avond bijdragen aan de ontmoeting tussen mensen uit verschillende culturen.

Omdat wij graag willen weten voor hoeveel gasten er gekookt moet worden dient u zich vooraf op te geven. Het aantal plaatsen is beperkt dus wacht niet te lang. Vol is vol. Graag reserveren via 071-8891817 of stuur een mailtje naar: info@herbergwelgelegen.nl.


n Parkeergarage Kustwerk Katwijk opnieuw winnaar

Trots n De architect van de ondergrondse parkeergarage Boulevard Zeezijde ontving onlangs in New Orleans de eerste prijs van het International Parking Institute.

Deze internationale vereniging van parkeerhouders reikte de prijs uit in de categorie Architectural Achievement van de 2017 Awards of Excellence competitie.

Dit is de hoogst haalbare prijs in de categorie en in de hele competitie.

"Dit is één van de inmiddels vele prestigieuze prijzen die de parkeergarage heeft gewonnen," zegt wethouder Krijn van der Spijk. "Katwijk is trots op deze parel aan zee."

Sterkste schakel

Om het economisch hart van Nederland tegen mogelijke overstromingen te beschermen, ontwierpen en bouwden verschillende partijen aan de kustversterking in Katwijk.

Deze bestaat uit een ondergrondse 'dijk in duin' waterkering.

Bijzonder onderdeel van dit project is de ondergrondse parkeergarage achter de nieuwe dijk en onder het duinlandschap. Royal HaskoningDHV maakte het architectonisch ontwerp en vertaalde dit in een beeldkwaliteitsplan.

Ballast Nedam vertaalde het beeldkwaliteitsplan naar een integraal ontwerp van de ondergrondse parkeergarage.

De entrees van de parkeergarage zijn ingepast in het duinlandschap; een belangrijk uitgangspunt van het beeldkwaliteitsplan en de openbare ruimte.