Elsa en Anna zijn van de partij. | Foto: C. van Egmond.
Elsa en Anna zijn van de partij. | Foto: C. van Egmond. Foto: C. van Egmond

Buitenspeeldag

Ontmoeten n Wat is leuker voor kinderen dan buitenspelen met vriendjes? Stilzitten is er tijdens de Buitenspeeldag niet bij. De Karel Doormanstraat is op woensdagmiddag 21 juni van 14.00 tot 17.00 uur afgesloten voor het verkeer. In een versierde straat met leuke muziek kunnen kinderen zich amuseren met verschillende spellen. En natuurlijk zullen de springkussens ook voor veel plezier zorgen. Dit jaar is het extra feestelijk, want Anna en Elsa uit Frozen komen ook.

Prinses Elsa is er helemaal klaar voor! Samen met haar zusje Anna komt ze vanuit haar koninkrijk naar de Karel Doormanstraat om er voor alle kinderen een groot feest van te maken. Elsa en Anna zijn tussen 15.00 en 16.00 uur te bewonderen. En als klap op de vuurpijl zullen ze hun eigen ijsjes uitdelen! De kinderen kunnen zich laten schminken als bijvoorbeeld een prins of prinses, zodat ze er extra feestelijk uitzien. Natuurlijk kunnen ze dan samen met de echte prinsessen op de foto. Zorg dat je er bent om je te laten betoveren door deze wereldberoemdheden.

Bij aankomst krijgt elk kind een stempelkaart. Met deze kaart kan er een spellenparcours worden afgelegd, waaronder spijkerbroekhangen, stokvangen, koe melken en ezeltje prik. Als de kaart vol is krijgen de kinderen iets lekkers. Uiteraard zijn ouders, verzorgers, oma's en opa's ook van harte welkom. Op het terras kunnen ze onder het genot van een kopje koffie, ontspannen genieten van de kinderen die zich in de straat prima vermaken. De vrijwillige koffiebijdrage is dit jaar bestemd voor Buurtvereniging Bestevaer. De buurtvereniging wil de sociale binding in de wijk vergroten. Er worden veel activiteiten georganiseerd, zoals de jaarlijkse Buitenspeeldag.

Buurtvereniging Bestevaer organiseert de Buitenspeeldag samen met een aantal vrijwilligers uit de buurt. Kinderen uit groep 7 en 8 van de Oranje Nassauschool zullen de activiteiten begeleiden. Jantje Beton steunt dit jaar deze Buitenspeeldag en wil dat kinderen weer vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen en bewegen in hun eigen buurt. | Foto: C. van Egmond.


Kampvuuravond

Mannen n Vrijdagavond 16 juni is er om 20.00 uur weer een kampvuuravond voor mannen. Deze wordt gehouden aan de Noordwijkerweg 3 te Rijnsburg. Spreker is Jaap de Mooij, muziek wordt verzorgd door de band van Henk Teljeur. Toegang € 5,-. Graag van te voren aanmelden via

kampvuuravondrijnsburg@gmail.com