Het 45+ elftal van Rijnsburgse Boys behaalde een derde plek op het NK. | Foto:
Het 45+ elftal van Rijnsburgse Boys behaalde een derde plek op het NK. | Foto: Foto: pr

NK Voetbal voor 45+

n Derde plek voor Rijnsburgers

Voetbal n Zaterdag 3 juni werd in Kampen het NK voetbal voor 45 + gehouden.

Vooraf gaand aan dit kampioenschap zijn er in heel Nederland kwalificatie toernooien gehouden. De 5 sterkste teams bleven over en gingen in Kampen de strijd aan met als inzet het landskampioenschap. In de kwalificatie wist het team van RBB verrassend Valken 68 uit te schakelen, waarna deelname aan het NK werd bereikt. Dat op de wedstrijddag de verschillen miniem waren bleek wel uit de uitslagen.

De eerste twee wedstrijden werden gelijkgespeeld waarna de Rijnsburgse mannen in de derde wedstrijd oog in oog stonden met een aantal voormalige sterspelers van PSV. Oud international Stan Valckx, de Belgische vedette Luc Nilis, voormalig voetballer van het jaar in Nederland en Belgiƫ en tweevoudig topscorer van de eredivisie.

De Rijnsburgers bleven moeiteloos op de been en waren totaal niet onder de indruk van deze voetballende legends. Het derde gelijkspel was een feit. De vierde wedstrijd moest gewonnen worden om de finale te halen. Maar in deze wedstrijd trokken de Boys aan het kortste eind 1-2. Wat over bleef was de wedstrijd om de derde en vierde plaats en na een 1-1 eindstand moesten penalty's uitkomst bieden. Een heldenrol was weggelegd voor keeper Arjan Verbeek die op weergaloze wijze een penalty stopte waarna specialist Cor van Vliet met een ziedend schot de derde plek veilig wist te stellen. Winnaar werd uiteindelijk het team van DOS Kampen voor de oud PSV'ers. Derde van Nederland, een fantastische prestatie van dit RBB45+plus team bestaande uit Arjan Verbeek, Willem Peursum, Cor Kralt, Peter van Delft, Wil Passchier, Robert Binnedijk, Fred van Voorbergen, Jan Abbink en Cor van Vliet. En daar mag je gerust trots op zijn.


n Estafetteloop bij AV Rijnsoever

Hardlopen n Atletiekverenging Rijnsoever organiseert op vrijdagavond 30 juni voor de vierde keer de open estafetteloop.

Start en finish van deze estafette, waaraan dus niet alleen teams van de AV Rijnsoever, maar ook teams van daarbuiten mogen deelnemen, zijn gelegen op de baan van AV Rijnsoever aan de Olympiaweg. Daar klinkt om 19.00 het startschot. Elk team moet bestaan uit vier lopers/loopsters. Inschrijfformulieren voor deze estafette zijn te verkrijgen in de kantine van de AV Rijnsoever en bij Running Center Katwijk in de Princedwarsstraat. Op vrijdag 30 juni kun je vanaf 17.30 uur het formulier in de kantine van AV Rijnsoever inleveren en de inschrijfkosten (15 euro per team, inclusief de hapjes na afloop) afdragen.