De prijswinnaars van de ballonnenwedstrijd. | Foto: pr.
De prijswinnaars van de ballonnenwedstrijd. | Foto: pr. Foto: pr

Prijsuitreiking ballonnenwedstrijd

Oranje n Op Koningsdag 2017 gingen zo'n 1700 ballonnen de lucht in.

Altijd een mooi gezicht als de oranje ballonnen omhoog gaan. Ook dit jaar gingen ze weer over de kerktoren heen, maar dat belooft niets over de plek waar ze heen vliegen.

De dag na Koningsdag, kwam het eerste bericht via Facebook al binnen. Er is een ballon gevonden in Heerjansdam. De daaropvolgende dagen kwam de post. Soms wel 5 enveloppen tegelijk. Al snel werd duidelijk welke kant de wind op had gestaan. Een rechte lijn over de kerktoren richting Brabant, via Achtmaal, Hoeven en Oudenbosch. En sommige ballonnen zijn zelfs de grens over gegaan naar België.

Er kwam zelfs een brief van de lokale politie uit Wemmel, België. De brief start met een hoera voor onze Koning. Deze ballon was op donderdag rond de middag al aangekomen. Een ander verhaal komt van mensen uit Egmond Binnen. Zij waren op Koningsdag aan het fietsen vanuit Parijs naar huis. Het feest in Nederland ging aan hen voorbij. Totdat zij om 14.00 uur langs de rivier De Nete bij Lier in België aan het fietsen waren. Daar dwarrelden twee oranje ballonnen naar beneden, ze bleven hangen in het riet. De ballonnen werden gepakt en meegenomen tijdens de rest van de fietstocht richting Egmond Binnen. De derde ballon met een verhaaltje kwam ook in België terecht. Deze kwam op een militair domein terecht. Volgens de vinder moesten we bij de adres van de vinder zo'n 1,5 kilometer optellen om tot de juiste afstand te komen. Zo gezegd zo gedaan.

In de prijzen

Afgelopen maandag stonden de kinderen met hun ouders klaar om hun prijs van de sponsor WBE in ontvangst te nemen. De ballon van Luuk Kelner kwam in Wemmel terecht, zo'n 142 km vanaf Rijnsburg, de derde plaats. Puck en Ties Jungerius, een broer en zus hadden de ballonnen aan elkaar gebonden. Zij wonnen samen de tweede prijs. Hun ballonnen kwamen terecht in Zaventum zo'n 145 kilometer van Rijnsburg. De eerste prijs was voor Nanda Binnendijk. Haar ballon vloog over Brussel heen en zette de landing in Louvain- la neuve, een kleine 170 kilometer van Rijnsburg af.

Alle kinderen gingen blij naar huis met een kadobon.

Wil je alle namen weten van de ballonnen die teruggevonden zijn? Kijk dan op de website www.ovrijnsburg.nl