Door een 3-1 nederlaag kwam er een einde aan het seizoen van de Valkenburgers. | Foto: S. de Mooij. Foto: pr

Valken'68 loopt promotie mis * Nieuwenhoorn te sterk

Hardwerkend n De thuisnederlaag van 2-3 vorige week zaterdag leek Valken'68, zeker gezien het voetbal in de tweede helft, nog perspectief te bieden.

Een tweede helft waarin Valken vol druk gaf met twee aanvallende middenvelders. Misschien daarom en het feit dat Valken'68 tweemaal moest scoren om door te gaan in de strijd voor promotie, koos trainer Arie van Duijn deze wedstrijd weer voor een aanvallende stijl met twee aanvallende middenvelders en één controleur. Valken'68 begon vorige week dinsdagavond voortvarend aan de wedstrijd tegen Nieuwenhoorn en zocht duidelijk de aanval. Met een hechte defensie, de backs hielden de gehele wedstrijd de vleugelaanvallers van Valken'68 in bedwang, wachtte Nieuwenhoorn geduldig af. Binnen 10 minuten was het 2-0. De lange bal van achteruit was de Valkendefensie door niet adequaat ingrijpen en verkeerd stappen tweemaal te machtig. De 1-0 werd met een lobje over keeper van der Nagel heen gescoord door Sevket Kasaroglu. De 2-0 kwam van de voet van de sterk spelende Jordy Braber. Na nog twee grote kansen voor Nieuwenhoorn, o.a. bal van de doellijn gehaald door Stefan van der Plas, was het pas in de 20e minuut dat Robbert van Delft zijn eerste kans kreeg. Zijn snoeiharde inzet werd echter uitmunten gepareerd door Nieuwenhoornkeeper Wouter Bloothoofd. Ondanks de 2-0 achterstand bleef Valken vechten. Het kreeg hiervoor in de 45e minuut de beloning. Een prima combinatie tussen Ronald Kuijt en Jaco van der Bent leverde via een voorzet van de laatste de 2-1 van Ronald Kuijt op. Rust 2-1.

Na rust verzuimde Nieuwenhoorn wederom via twee grote kansen, o.a. bal van dichtbij voor open doel over geschoten, om de wedstrijd op slot te gooien. Valken ging steeds verder naar voren spelen zonder echt gevaarlijk te worden en Nieuwenhoorn bleef maar slordig omgaan met de geboden kansen om vanuit de omschakeling de score verder uit te bouwen. Tien minuten voor tijd leek het nog spannend te worden toen invaller Erwin de Ridder vanaf ruim 20 meter verrassend uithaalde. Zijn schot kwam via de onderkant van de lat terug het veld in. De rebound verdween na een poging van Robbert van Delft via de lat helaas over het doel. Het duurde tot de 90eminuut dat aanvoerder Jordy Brouwer definitief de wedstrijd besliste (3-1). Nieuwenhoorn was over twee wedstrijden gezien simpelweg een maatje te groot. Er werd met uitzondering van de tweede helft afgelopen zaterdag te weinig gecreëerd om het Nieuwenhoorn echt lastig te maken. Een mooi cadeau voor Valken'68, spelers en staf zou in het komend seizoen, het seizoen dat Valken'68 50 jaar bestaat, zijn dat promotie naar de eerste klasse wordt behaald.