De leden van Jubilate maken een concertreis door Duitsland. | Foto: Jan Louis van den Oever
De leden van Jubilate maken een concertreis door Duitsland. | Foto: Jan Louis van den Oever Foto: Jan Louis van den Oever

Met Jubilate zingend de zomer in

n Concertreis naar Duitsland en concert in Dorpskerk

Zingen n Evenals de vogels die in het voorjaar het hoogste lied zingen en zich overal laten horen, zal ook het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate, alle registers open trekken voor de zomer echt gaat beginnen. Zo gaat het koor eerst op concertreis naar Duitsland en sluit het de maand juni af met een zomerconcert in de Katwijkse Dorpskerk.

Van 1 juni t/m 6 juni 2017 reist Jubilate af voor een concertreis naar Duitsland. In het kader van 500 jaar kerkhervorming (1517-2017) worden er door Jubilate concerten gegeven in de omgeving waar de bekende Maarten Luther heeft geleefd en gewerkt. In het voormalige Oost-Duitsland wordt een groot concert gegeven met orkest en soliste in de Naumburger Dom te Naumburg.

In deze kerk werd de eerste evangelische bisschop door Maarten Luther beëdigd.

Verder wordt op eerste Pinksterdag medewerking verleend aan de Gottesdienst in de Peterskirche in Leipzig. Er wordt ook gezongen in de Leipziger Thomaskirche rond het graf van Johan Sebastiaan Bach en in de Erfurter Predigerkirche.

Concert

Op woensdag 28 juni geeft Jubilate een zomerconcert in de Dorpskerk te Katwijk aan den Rijn. Dit concert heeft als thema meegekregen 'Zingend de Zomer in'. In een afwisselende samenstelling van liederen uit haar repertoire, geeft Jubilate een opmaat voor een mooie, zonnige zomer. Medewerking verlenen de Turks-Nederlandse sopraan Aylin Sezer en een blazerskwintet van het Holland Symphonie Orkest. Aan de vleugel zit Arthur Postma. De algehele leiding is in handen van Aldert Fuldner. Het concert begint om 20.00 uur.

Kaarten voor dit concert (€14,- inclusief consumptie) zijn verkrijgbaar bij: Katwijk: Haasnoot Mode, Voorstraat 14 en Livera Peters, Princestraat 24. Noordwijk: Hoek's Vis 'Lekker Eten' Heilige Geestweg 4 en bij de leden van het koor.


VVV Katwijk | Katwijk Marketing nodigt logiesverstrekkers uit

Aanmelden n Voor alle particuliere en commerciële logiesverstrekkers uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg wordt donderdag 8 juni een informatiebijeenkomst gehouden bij De Reedery, DVS Parledam – Prins Hendrikkanaal 155 in Katwijk.

Op de agenda staan een presentatie over trends op het gebied van nationaal & internationaal toerisme en een workshop 'Booking.com voor beginners'.

De bijeenkomst start met een presentatie door Koninklijke Horeca Nederland over relevante vakantietrends. Hoe boeken hedendaagse gasten hun vakantie? In hoog tempo krijgen de aanwezigen tips en ideeën aangereikt over mogelijkheden om hun locatie beter te laten presteren.

Na een pauze kunnen de aanwezigen deelnemen aan een door VVV Katwijk verzorgde mini-workshop Booking.com. Sinds maart van dit jaar wordt via de VVV website een boekingsmodule van dit platform getoond. Deelnemers die hun laptop, tablet of mobiele telefoon meenemen, kunnen een en ander direct in de praktijk brengen.

De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 21.30 uur en is gratis toegankelijk. Het is ook mogelijk om alleen de presentatie van Koninklijke Horeca Nederland bij te wonen. Aanmelden vooraf is gewenst, dit kan bij Annemarie Guijt van Katwijk Marketing via info@katwijkmarketing.nl of 071 - 303 07 07.


Rommel goed voor ruim 7700 euro

Valkenburg n Vorige week zaterdag, 20 mei, was het perfect weer voor de rommelmarkt, georganiseerd door de Gereformeerde kerk 'De Goede Herder'.

Het weer was perfect. Droog, niet te warm en regelmatig liet de zon zich zien. Vele mensen kwamen onze markt bezoeken. Veel 'rommel' is verkocht en ook de kinderhoek met springkussen, schmink en grabbelton was een succes. De markt ging dit jaar om 15.00 uur al dicht, omdat de organisatie zelf veel materiaal moest wegbrengen naar de gemeentewerf. En dat is gelukt, mede door de vele vrijwilligers.

De opbrengst is ruim 7700 euro. Een mooie opbrengst van allemaal geschonken spullen. Het bedrag wordt opgedeeld: 50% voor het diaconaal project: straatkinderen in Moldavië en 50% is bestemd voor het opknappen van de keuken van onze kerk. Via deze weg wil de rommelmarktcommissie alle sponsoren hartelijk bedanken, alsook de vele vrijwilligers die zich enorm hebben ingezet om dit mooie resultaat te bereiken.

Afbeelding