Arjan Haasnoot ziet zijn kopbal net naast het doel gaan. | Foto: G. van der Nagel Foto: G. van der Nagel

n Voor Valken is promotie nog niet uit zicht

Strijd n Op een goed gevuld Duyfrak speelde Valken'68 zaterdagmiddag het eerste duel om promotie naar de eerste klasse.

De tegenstander was voormalig zondag hoofdklasser V.V. Nieuwenhoorn die zich sinds 2013-2014 via de vierde, derde klasse zich inmiddels naar de tweede klasse zaterdag heeft gevoetbald en nu middels een tweede plaats in de competitie weer opgaat voor promotie. Dat Nieuwenhoorn een lastige tegenstander zou worden bleek wel uit deze eerste wedstrijd. Geduldig wachtte de ploeg uit Hellevoetsluis de tegenstander op door Valken tot de zestien voetballen te laten voetballen.

Veel echt grote kansen waren er in de eerste helft niet te noteren, Valken kreeg wat kansjes via Jaco van der Bent, maar het stond wel 0-2 met rust. Een harde strakke corner werd in de 19e minuut ongelukkig met het hoofd verwerkt door Valkenspits Ronald Kuijt en belandde in het Valkendoel.. Als klap op de vuurpijl kreeg Valken'68 net voor rust de tweede domper te verwerken. Net binnen de rand van de zestien en de achterlijn kreeg Mark van der Plas van dichtbij een voorzet tegen zijn licht uitgestoken arm/hand. De scheidrechter J. Noordhoek kon weinig anders dan fluiten voor een penalty. Sevket Kasaroglu schoot deze onberispelijk binnen. Rust.

Valken begon de tweede helft wat agressiever. Dit mondde via een hardwerkende Robbert van Delft, verdedigers uitgespeeld door een gelukkige kluts, in een één op één kans. De keeper wist de inzet echter te keren. Een fout in de Valken opbouw in de 55e minuut werd door Nieuwenhoorn op zeer effectieve wijze afgestraft. Middels een crosspass werd het spel razendsnel verplaatst naar de linkerkant. De daar gegeven voorzet was op maat en Carlyson Bazoer kon vrij inkoppen bij de tweede paal (0-3). Valken'68 gaf ondanks deze nieuwe tegenvaller niet op en kreeg kort er na via de ingevallen Sven Boonstoppel een grote mogelijkheid. Sven omspeelde de keeper maar zag zijn schot worden gekeerd door de langs het lijf hangende arm van een verdediger. Met de inmiddels ook ingevallen Marc Langeveld werd er nu nog meer de aanval gezocht. Onder deze druk moest Nieuwenhoorn twee keer een penalty weggeven. In de 67e minuut werd Jaco van der Bent binnen de zestien gevloerd. Arjan Haasnoot benutte de penalty onberispelijk(1-3). En in de 73E minuut onderging Sven Boonstoppel binnen het strafschopgebied hetzelfde lot. Ronald Kuijt schoot de penalty laag en hard onder de keeper door (2-3). Misschien wel gedwongen door de achterstand, in de tweede helft spelend met meer aanvallend ingestelde middenvelders, leek Nieuwenhoorn bijna onder deze druk te bezwijken.

Met het vertoonde spel, zeker in de tweede helft, en de uitslag van 2-3 liggen er voor Valken'68 zeker nog kansen om deze ronde door te komen. De return vangt aan om 20.00 uur op 23 mei in Hellevoetsluis,