Wethouder Krijn van der Spijk hangt Cornelis Visser de ambtsketen om. | Foto: Piet van Kampen
Wethouder Krijn van der Spijk hangt Cornelis Visser de ambtsketen om. | Foto: Piet van Kampen Foto: Cor de Mooy

Burgemeester heeft er zin in

Welkom n Sinds vorige week donderdag heeft de gemeente Katwijk een nieuwe burgemeester. De 51-jarige in Stellendam geboren Cornelis Visser werd door Commissaris van de Koning Jaap Smit beëdigd.

Door Piet van Kampen

Wethouder Krijn van der Spijk hing de nieuwe eerste burger met een vleugje humor de ambtsketting om de nek. Er werd afscheid genomen van waarnemer Frank Koen. Smit: 'U was een stevig waarnemer en hebt voortreffelijk geacteerd'.

'Een prachtige stap in uw carrière' omschreef Smit de aanstelling van Visser. 'Een hele eer' was uw reactie toen ik uw benoeming aan u bekend maakte. 'Een man met veel ervaring en u bent van vele markten thuis. Open en toegankelijk. Korte lijnen zijn cruciaal om de verschillende gemeenschappen te bedienen en vertrouwen te winnen. Elkaar steunen en samenwerken. In uw profielschets waren veel wensen van inwoners en de gemeenteraad opgenomen. 'De keuze voor u was een bewuste' waren enkele zinsneden uit de inleiding van de commissaris alvorens Visser de eed aflegde.

Nestor van de gemeenteraad Atie Kuijt sprak Visser toe met een 'Wellekom Kneel'. 'Wij hopen dat u zich hier snel thuis zult voelen. U krijgt met veel gelovige mensen te maken, alcohol- en drugsproblemen, ontwikkelingen in de regio en infrastructuur en veel sportverenigingen. Wij verwachten dat u de tijd zult nemen om elkaar beter te leren kennen'.

Het laatste woord was aan Cornelis Visser die uitlegde waarom zijn keuze op Katwijk was gevallen. 'In Katwijk herken ik dingen uit mijn eerdere periode als wethouder van Goedereede. Uit mijn geboortedorp Stellendam zijn er overeenkomsten met de visserij en goed ondernemerschap. In Rijnsburg en Valkenburg zijn er veel tuinders en kwekers. In mijn vorige gemeente Twenteland leefde het voetballen heel erg en hier in Katwijk is het niet anders. Dus daarom Katwijk'.

Burgemeester Visser is voornemens om zijn wekelijkse spreekuur niet alleen in het gemeentehuis in Katwijk te houden, maar om de beurt de verschillende kernen aan te doen: In de Burgt te Rijnsburg, Het Dorpshuis in Valkenburg en in de Roskam. Ook is de burgemeester actief op social media en heeft een eigen website www.cornelisvisser.nl.