Giovialli Serbony op weg naar 1-4. | Foto: Hans Heemskerk
Giovialli Serbony op weg naar 1-4. | Foto: Hans Heemskerk Foto: H. Heemskerk

Dolle vreugde in Naaldwijk

n Na winst in nacompetitie op Westlandia

Voetbal n 'Misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen.' Zo omschreef trainer Pieter Mulders afgelopen zaterdag de 1-5 overwinning op Westlandia, die ruimschoots voldoende was voor het halen van de finaleronde van de nacompetitie om promotie naar de tweede divisie.

Op het moment dat deze krant op de mat valt, is de eerste van de twee finalewedstrijden, thuis tegen Spakenburg, al gespeeld. Aanstaande zaterdag (aanvang 15.00 uur) valt de beslissing in Bunschoten.

Lopende spelers

Een spannende periode dus voor de geelzwarten, die de nacompetitie vorige week woensdag thuis tegen Westlandia teleurstellend begonnen. Want na het laatste fluitsignaal stond er een 1-2 nederlaag op het elektronische scorebord.

Hoe anders was het afgelopen zaterdag in Naaldwijk. Trainer Mulders had gezien dat er mogelijkheden lagen in het centrum van de Westlandse verdediging als hij met lopende aanvallers en middenvelders zou gaan spelen rondom spits Serbony. Die tactiek werkte, al hadden de Uien ook wat geluk dat de thuisploeg in de beginfase, na venijnige schoten, doelman Van Nieuwkoop en de paal op zijn weg vond. Maar daar stond tegenover dat ook Gielisse (redding doelman) en Serbony (bal binnenkant paal) open kansen kregen.

Die gemiste kansen bleken de opmaat van een sensationele middag. Want toen in een tijdsbestek van zes minuten opeens wel de kansen werden benut door de Boys, stond er een onwaarschijnlijk 0-3 voorsprong op het bord dankzij goals van Goeman (vrije trap ineens), Tillema (voorzet Strooker) en Serbony (assist van Donny Verdam). Die mokerslag bleek te veel van het goede voor de zondagderdeklasser. De ploeg zocht wel de aanval en raakte in het vervolg tweemaal de lat, maar Rijnsburg was in de counter vele malen gevaarlijker en liep binnen een kwartier na rust uit naar 0-4. Weer was Serbony de doelpuntenmaker. Toen hij zijn goal vierde met de Rijnsburgse harde kern, boog de afrastering achter het doel gevaarlijk door en lagen er opeens tientallen supporters op het veld. Gelukkig raakte niemand gewond.

Naar hartenlust aanvallen

In het laatste deel van het duel, dat door circa 1500 mensen werd bijgewoond, kon Rijnsburg naar hartenlust aanvallen, ondanks een tegentreffer van invaller Marcel de Bruijn. De Rijnsburgse spelers legden prachtige combinaties neer op de één jaar oude kunstgrasmat. Uit een van deze aanvallen tikte Tillema na een wonderschone counter de vijfde goal achter doelman Leerdam.

Tot dolle vreugde van de Rijnsburgse aanhang, die de 1-5 overwinning vierde alsof de promotie al was bereikt. Maar of dat werkelijkheid wordt, weten we zaterdag aan het einde van de middag.


DWS in de prijzen bij Turn & Fundag

Plezier n De jaarlijkse Turn & Fundag in Sassenheim werd afgelopen zaterdag gehouden en natuurlijk was DWS ook vertegenwoordigd.

Deze dag bestaat uit een gedeelte turnen en een gedeelte fun.

De jongens en meiden konden in de ene gymzaal hun wedstrijd turnen en in de andere zaal trampoline en tumblingbaan springen, Just Dance, en trucjes doen met linten. De jongste meiden mochten in de ochtend laten zien wat zij in de trainingen hadden geleerd. In de middag waren de oudere meiden en de jongens aan de beurt.

Uitslag

Meisjes 7 jaar, niveau R3: 3e: Lizzy Schoneveld. Meisjes 7 jaar, niveau D3: 2e: Fleur van Tilburg. Meisjes 8 jaar, niveau R2: 1e: Sanne van Wijk.Meisjes 8 jaar, niveau D3: 3e: Lotte Onderwater. Meisjes, instap D2: 1e: Nomi Varkevisser. Meisjes, instap D1: 1e: Pien Zwaan en 3e: Leanne de Roos. Meisjes 9 jaar, niveau D3: 1e: Sarah Vletter, 2e: Jasmijn Smaling, 3e: Floortje van Klaveren, 4e: Maud de Jong. Meisjes, pupil 1 R3: 1e: Jennifer vd Meij. Meisjes, pupil 1 R1: 1e: Angela Snijder. Meisjes, pupil 1 D2: 2e: Febe van Brouwershaven en 3e: Marissa Koot. Meisjes, pupil 1 D1: 1e: Florentina Ayre. Meisjes, pupil 2 D2: 3e: Sanne Heemskerk. Meisjes, pupil 2 D1: 1e: Laura de Mooij en gedeelde 2e: Gwenn en Dewi van Duijn. Meisjes, jeugd D1: 2e: Esmeralda vd Kroft. Jongens, 7-9 jaar, niveau 15: 3e: Bart van Duijvenvoorde. Jongens, 7-9 jaar, niveau 14: 1e: Stijn Simpelaar. Jongens, 7-9 jaar, niveau 12: 1e: Rick Ockeloen. De trainsters zijn erg trots op de meisjes en jongens. Het was een leuke en gezellige dag.

De turners van DWS kijken terug op een leuke dag in Sassenheim. | Foto: pr.