Afbeelding
Foto: pr

Haringtocht

Opbrengst n voor 'Samen Sterk tegen Eenzaamheid'.

Donderdag 22 juni zal de Haringtocht 2017 van de Ronde Tafel Katwijk-Noordwijk bij Restaurant Spijs & Wijn in Valkenburg plaatsvinden. Het belooft een fantastische avond te worden waarbij een zo hoog mogelijke opbrengst voor het goede doel, veel gezelligheid én kwalitatief hoogstaand eten centraal staan. Dit jaar trekt de Ronde Tafel samen met Welzijnskwartier e.a. op in de actie 'Samen sterk tegen Eenzaamheid'. Met de opbrengsten van de haringtocht verzorgen zij - tijdens de Week tegen de Eenzaamheid van 21 september t/m 1 oktober - een geheel verzorgde middag bij Restaurant Spijs & Wijn. Daarnaast worden dit jaar nieuwe samenwerkingsinitiatieven ondersteund die tijdens deze week plaats zullen vinden met als doel mensen met elkaar in contact te brengen. Samen willen we de eenzaamheid in Katwijk bestrijden door het aanbieden van activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn; ongeacht achtergrond, beperking of financiële middelen. Iedereen hoort erbij! Iedereen die het doel en initiatief wil sponsoren kan met een bijdrage van €65,00 deelnemen aan de Haringtocht. Dit doe je door je op te geven bij de Ronde Tafel. Wij maken ons samen sterk tegen de eenzaamheid. Doet u mee?

Aanmelden hiervoor kan tot 20 juni bij de Ronde Tafel via www.facebook.nl/haringtocht of haringtocht@rt115.nl. Kosten voor deelname zijn €65, - per persoon.


Burned – Out

Jeugddienst n Er zit 24 uur in een dag. Iedereen heeft het druk. Heel druk eigenlijk en we lopen onszelf voorbij. Maar…tegenwoordig is mindfulness de trend. Je leest er van alles over in tijdschriften en op Facebook. Er zijn cursussen en reisjes te boeken waarbij je leert ontspannen en ademhalen. Leven in het moment en met je gedachten in het nu. Hartstikke leuk allemaal, want we moeten alle ballen hoog houden. Maar je kunt je afvragen of het iets is van deze tijd? We vinden allemaal dat we veel moeten: werk, sociaal, kerk, sport, huishouden en nog meer. We vinden het een probleem van nu, maar hier werd in de Bijbel al over gesproken. Alle hippe mindfull-artikelen ten spijt, de Bijbel staat vol met tips en kennis over hoe we daadwerkelijk kunnen ontspannen. Leg je werk eens neer en schrap wat activiteiten. Maak tijd voor elkaar en las eens een rustdag in. Wat is echt belangrijk en bij wie kun je je zorgen kwijt?

Dominee Bert van Laar gaat deze dienst voor. De band die ons komt begeleiden is TOV. De jeugddienst zal worden gehouden in de Hervormde kerk aan het Castellumplein op zondag 28 mei, aanvang18:30 uur.