Afbeelding
Foto: pr

Burgemeester Koen bij afscheid:

n 'Het waren acht prachtige maanden' in Katwijk

Humor n 'Katwijk was voor mij een cadeautje en dat meen ik ook echt.' Dat zei waarnemend burgemeester Frank Koen vorige week donderdag bij zijn afscheid in de gemeenteraad.

Koen werd eind september vorig benoemd tot tijdelijk opvolger van oud-burgemeester Jos Wienen. Koen nam niet alleen de zaken waar, maar gaf ook waardevol advies, maakte nestor van de gemeenteraad Atie Kuijt-van den Oever duidelijk. 'Je keek met een frisse blik naar de organisatie en je had daar een mening over die je niet onder stoelen of banken stak. Je hield ons een spiegel voor. In de raad was je scherp. Met humor. Je hebt hier optimaal je tijd benut.'

Als dank voor zijn inzet ontving Koen een gravure van Katwijk aan den Rijn. Een mooi cadeau, net als zijn tijd in Katwijk, aldus de waarnemend burgemeester.

'Het was leuk om mijn bestuurlijke ervaring bij u neer te leggen en u een spiegel voor te houden. Er zitten hier geweldige debaters en de raad is goed in de dossiers. Katwijk bestaat uit prachtige en krachtige dorpen met veel samenlevingskracht.'

Aan de collegevergaderingen denkt hij met plezier terug, 'ook al hebben we weleens knallende gesprekken gehad'.

Excuses waren er ook. Koen gooide namen wel eens door elkaar. 'Neem me dat maar niet te veel kwalijk.'

Nog een laatste raad van Koen: 'Katwijk zit in transformatieproces. Help met elkaar de weg te vinden om een goede stevige gemeente te worden'. | Foto: A. van Duijvenvoorde.