Sonny Spek en Danny Dubbeldam de jongeren achter de partij Durf. | Foto
Sonny Spek en Danny Dubbeldam de jongeren achter de partij Durf. | Foto"pr. Foto: pr

Jongeren richten eigen partij op voor gemeenteraadsverkiezingen

Durf n Sonny Spek (19) en Danny Dubbeldam (21) willen volgend jaar een plekje in de gemeenteraad bemachtigen. De jongeren hebben hun eigen partij 'Durf' opgericht.

Het tweetal is in april het initiatief 'Durf' gestart, dat het opkomstpercentage tijdens de raadsverkiezingen omhoog moest gooien, zodat inwoners beter vertegenwoordigd worden. In dat initiatief pleitten ze voor vele veranderingen. Minder vergrijzing in de gemeenteraad, betere communicatie naar de inwoners, meer huisvesting voor studenten en meer camera's en blauw op straat in het centrum. Een nieuwe jongerenraad kon daarbij helpen door (on)gevraagd advies te geven aan de gemeenteraad.

Het initiatief schreef een voorstel aan de gemeenteraad om deze punten aan te pakken, maar daar kwamen volgens hen te weinig reacties op.

'Wij hebben er onvoldoende vertrouwen in dat u volgend jaar voor een omslag in de Katwijkse politiek zal zorgen', schrijven Spek en Dubbeldam in een nieuwe brief aan de gemeenteraad. 'Op deze manier zal het college bestaande uit het CDA, SGP en ChristenUnie haar meerderheid gaan behouden. Dit kunnen en willen wij niet accepteren. Daarom zullen wij op 21 maart 2018 in onze prachtige gemeente meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.'


Flora Band naar buiten voor WMC

Oefenen n De aankomende weken kunt u regelmatig de klanken van de Flora Band in Rijnsburg kunnen horen.

De mannen van de Flora Band zijn namelijk aan het repeteren voor het Wereld Muziek Concours. Om zo goed mogelijk te kunnen wennen aan alle omstandigheden van het Wereld Muziek Concours, zal de Flora Band de komende weken zoveel mogelijk buiten repeteren. Dit zullen ze doen op een van de velden van sportpark Middelmors of op een parkeerterrein bij veilig Flora Holland. Zeker als u hier in de buurt woont, zult u regelmatig van de Flora Band horen. U bent dan ook van harte welkom om eens te komen kijken als de Flora Band hoort spelen.

Mocht u naar aanleiding van dit stukje nog vragen hebben, kunt u altijd contact opnemen via info@floraband.nl. Besmet met het Flora Band virus? U kunt op 29 juli mee als supporter van de Flora Band naar het WMC. Kijk daarvoor op www.floraband.nl.


Dode hoekdemonstraties

Leerlingen n Enkele scholen van Rijnsburg hebben deel genomen aan de Dode hoek demonstratie.

Er was een vrachtwagen aanwezig van werkgroep 'De Ruijter' en een bus van Koninklijke Beuk. Aan de leerlingen werd uitleg gegeven over de Dode hoek bij deze voertuigen. Waar ze zich bevinden en wat je het beste in het verkeer kunt doen om goed zichtbaar te zijn voor de chauffeur van de vrachtauto. Het was een nuttige les voor de kinderen.

Volgens de chauffeur zou het voor veel volwassenen ook heel goed zijn om dit te weten. Een tip: er zijn filmpjes op internet van Dode hoekdemonstraties.

Leerlingen krijgen uitleg over de Dode hoek. | Foto: pr.