Vorige week woensdagmiddag Hield de PCOB haar laatste contactmiddag van dit seizoen. | Foto: pr.
Vorige week woensdagmiddag Hield de PCOB haar laatste contactmiddag van dit seizoen. | Foto: pr. Foto: pr

Veel humor bij contactmiddag PCOB

Senioren n Tijdens de laatste contactmiddag van de PCOB van het seizoen 2016-2017, vorige week woensdagmiddag, was mevrouw Lia Verheul te gast.

Zij hield een cabaretachtige lezing met een vette knipoog over: 'Het leven van een vrouw, met ook de visie van de man'.

Er volgde een komische show aangevuld met vele toepasselijke meezingliedjes. Lia Verheul: Houd je van lachen, dat kan over de vele plichten, die het vrouw-zijn met zich meebrengt. Vanaf de geboorte, kind op school, kind in de pubertijd, uiteindelijk toch de trouwdag.

Dan begint het pas echt, de vrouw is er werkelijk voor alles. Schoonmoeder komt in beeld, zij kon heel goed koken. Het leven van de vrouw wordt steeds zwaarder, want manlief bemoeit zich nergens mee. De overgang, de grote verschillen tussen brein van de man en vrouw, de tijd dat alles slap en uitgezakt wordt.

Alles wordt anders, maar ze hebben elkaar nodig, man en vrouw. Deze zeer herkenbare, komische show werd met een hartelijke applaus gewaardeerd.

De eerstvolgende contactmiddag van de PCOB is na de zomer, woensdag 6 september 2017.


Nieuwe bibliotheek mét muziekschool in Noordzeepassage stap dichterbij

Basis n Het college van burgemeester en wethouders heeft een Programma van Eisen (PVE) laten opstellen voor het realiseren van een nieuwe bibliotheek mét muziekschool (zonder slagwerk en bandcoaching) in de Noordzeepassage.

Dit PVE is de basis voor een opdracht aan een architect voor het maken van een voorlopig ontwerp voor de verbouwing van het gebouw en de kwaliteit ervan. Het college stelt de raad voor om formeel in te stemmen met het programma zodat de volgende stap in het project gezet kan worden. Wethouder Jacco Knape: "We zijn een stap verder in de realisatie van een multifunctioneel gebouw waarin bibliotheek, muziekschool en andere samenwerkingspartners van grote toegevoegde waarde zijn voor de gemeente. Een verrijking voor bewoners, bezoekers en ondernemers."

Het programma van eisen is een verzameling van wensen en eisen die zowel voor de toekomstige gebruikers als de bewoners en ondernemers in de buurt van belang zijn. Daarom hebben bewoners en ondernemers ook meegedacht bij het opstellen van het PVE. Verder zijn alle uitkomsten van eerder uitgevoerde technische onderzoeken verwerkt.

Keuzes

In maart van dit jaar had het college er al voor gekozen om niet alle activiteiten van de muziekschool onder te brengen in dit gebouw vanwege mogelijke geluidsoverlast in de woningen. Daarom wordt voor de bandcoaching-activiteiten (waarbij door een band muziek wordt gemaakt) en het slagwerk. nog naar andere oefenruimtes gezocht. Zoveel mogelijk op plekken waar nu ook al muziek wordt gemaakt en jongeren samen komen. Door deze keuze hoeft de gemeente minder ruimte in de kelder van het gebouw over te nemen van de huidige eigenaar.

Hoe verder?

Als de raad het voorstel van het college volgt en het Programma van Eisen vaststelt, kan het college verder met de selectie van een architect voor het opstellen van een voorlopig ontwerp (VO) dat na de zomer klaar moet zijn. Vervolgens is het VO de basis voor een tweetal ruimtelijke procedures: de wijziging van het bestemmingsplan én de aanvraag voor een omgevingsvergunning. Vanzelfsprekend zal tijdens de vervolgstappen in dit project weer regelmatig inbreng van de omgeving gevraagd worden.


Eerste zomeravondzang met mannenzanggroep Sion

Zingen n Op woensdag 24 mei start de reeks zangavonden in de Oude Kerk aan de Boulevard voor het seizoen 2017.

Het thema voor deze eerste avond is: 'De Weg'. Medewerking verlenen de organist Rein van Duijn en de mannenzanggroep Sion onder leiding van Leo Meijvogel. Koororganist Dirk van Duijvenbode. Er is natuurlijk veel samenzang. De kerkdeuren gaan om 19.15 uur open, vanaf kwart vóór acht is er reeds samenzang en de avond begint om 20 uur. Bij de uitgang is er een collecte voor de onkosten van de avond en het evangelisatiewerk op de campings in Katwijk. De zangavonden zijn iedere woensdag tot en met 6 september. Iedereen is van harte welkom.

Afbeelding