Afbeelding
Foto: Saam de Mooij

Valken'68 tankt vertrouwen voor nacompetitie

Punten n Met een kapitaal op de bank, Arjan Haasnoot, Erwin de Ridder, Robbert van Delft, Sven Boonstoppel en Kevin Sip, en aanvoerder Mark van der Plas ziek thuis verzuimde Valken'68 zaterdagmiddag niet om zijn plicht te doen tegen het voor lijfsbehoud vechtende Sportclub Monster.

Met prima voetbal werd een 0-2 zege geboekt. Achteraf bleek dat welk resultaat er ook geboekt zou zijn de nacompetitie voor Sportclub Monster het hoogst haalbare was.

De eerste helft met als centraal verdedigend duo Matthijs de Mooij en Jeroen Haasnoot liet zien dat Valken'68 een prima alternatief heeft voor het duo Mark van der Plas/Arjan Haasnoot. Matthijs de Mooij, normaliter middenvelder, was deze middag de beste man van het veld en zorgde voor een perfecte opbouw. Qua verdedigende kopkracht werd er wel iets ingeleverd, vooral bij corners, maar echt gevaarlijk werd dat deze middag niet.

Met een basisplaats op 10 voor Marc Langeveld lukte het dominerende Valken'68 niet om voor rust al het verschil te maken. Eigenlijk stonden er bij Valken te weinig scherpe aanvallers in de basis om zich te belonen voor het goede spel. De net voor rust ingevallen Sven Boonstoppel, Peter de Best viel uit met een lichte blessure, en de na rust van vakantie teruggekeerde Robbert van Delft gaven Valken in de tweede helft net dat scherpe randje dat nodig was om zich wel te belonen.

In de 60e minuut leek een geweldig opgezette combinatie op links tussen Jaco van der Bent en Ronald Kuijt te resulteren in een goede kans voor Robbert van Delft of Sven Boonstoppel. De voorzet was helaas net te scherp en belandde bij Sander van Duijn op rechts. Diens voorzet was wel op maat. Ronald Kuijt kon van dichtbij simpel binnen tikken (0-1). Vijf minuten later werd het 0-2. Robbert van Delft pikte op het middenveld de bal op, snelde zijn man voorbij, en legde bij het naderen van de keeper keurig af op de meegelopen Jaco van der Bent die eenvoudig kon scoren. Met nog een snoeihard schot op de lat en een onterecht afgekeurd doelpunt wegen buitenspel liet Valken'68 zien klaar te zijn voor de nacompetitie.

Zoals het nu lijkt start zaterdag 20 mei de nacompetitie voor Valken'68 om promotie naar de eerste klasse af te dwingen tegen VV Nieuwenhoorn uit Hellevoetsluis. De thuiswedstrijd is dus op 20 mei op het Duyfrak om 14.30 uur, de uitwedstrijd op dinsdag 23 mei, aanvang nog niet bekend.
| Foto: Saam de Mooij.


DWS super gepresteerd op district finale Zuid-Holland

Turnen n Afgelopen maart waren er drie meiden doorgestroomd naar de finale van district Zuid-Holland. Deze finale werd zaterdag 13 mei gehouden in Amsterdam.

Florentina begon in baan 1 op de vloer, één van haar favoriete onderdelen. Swingen en springen over de mat. Ze was super netjes en behaalde een 13,7, haar hoogste cijfer van de dag. Dewi en Laura begonnen in baan 2 bij de sprong. Zij moesten een overslag over de kast springen en een salto met plankoline. Dewi behaalde hier een 13.2 en dat was het hoogste cijfer op sprong.

Het tweede onderdeel voor Florentina was sprong. Ook zij moest net als de andere meiden een overslag over de kast springen en een salto met plankoline. Ze sprong een geweldig hoge salto en een nette overslag wat een cijfer van een 13,1 opleverde. Dewi en Laura hadden brug als tweede onderdeel. Er is hard geoefend op zolendraaien, hoge zwaaien en salto's af. Alle twee de meiden hebben een keurig nette oefening neergezet. Laura behaalde een 13,3 en Dewi een 13,8.

Het derde toestel voor Dewi en Laura was balk. Altijd een van de moeilijkste onderdelen, Laura maakte tijdens het inturnen ook een flinke val met de radslag waardoor de schrik er een beetje in zat. Maar de bikkel deed tijdens haar wedstrijdoefening een mooi radslag en bleef staan! Dewi was erg zenuwachtig voor dit onderdeel en daardoor ging het niet zo goed als in de les. Maar nog steeds een nette oefening. Florentina haar derde toestel was brug. We hebben hard geoefend op een hoge buikdraai en die liet zij ook zien aan de jury en werd beloond met 0,3 extra in haar D-score. Florentina kreeg een 12,7 het 8e hoogste cijfer op de brug.

Het laatste toestel van Florentina was balk, zoals gezegd het moeilijkste toestel van de dag. Het ging super goed. Er werd niet gevallen met de handstand of radslag, helaas viel ze wel met een loopsprong. Maar verder ging ze met aan lach de balk over. Voor Dewi en Laura was vloer het laatste onderdeel van de dag. Heerlijk even uitleven op muziek op de grote vloer. Alle twee de meiden gingen super goed, Dewi behaalde een 12.3 en Laura een 13,4 wat een vierde plaats op vloer opleverde voor Laura. Al met al een super dag! Florentina werd uiteindelijk 13e, Dewi 17e gevolgd door Laura die 24ste werd van heel gewest Zuid-Holland. DWS is super trots op deze toppers.