Jeffrey Jongeneelen in de aanval tijdens RBB-Capelle.| Foto: Hans  Heemskerk.
Jeffrey Jongeneelen in de aanval tijdens RBB-Capelle.| Foto: Hans Heemskerk. Foto: Hans Heemskerk

Bizarre voetbalmiddag eindigt in euforie

n 0-3 achterstand wordt 4-3 overwinning * Gouden Ui voor Joost Leonard

Spannend n Een ´niets aan de hand´wedstrijd. Dat was op voorhand het affiche Rijnsburgse Boys Capelle. Rijnsburg draait immers prima, de uitwedstrijd tegen Capelle was ruim winnend afgesloten en de vervangende periodetitel kon de Boys nauwelijks meer ontgaan.

Aan het einde van de middag was alles inderdaad zoals aan het begin was voorspeld. Toch was er na een half uur spelen sprake van een ernstige kink in de kabel. De tegenstander, die het eerste kwartier ogenschijnlijk werd weggespeeld, stond na een half uur spelen plots op een 0-3 voorsprong.

De kansen die Rijnsburgse Boys creëerde werden niet omgezet in doelpunten. Capelle daarentegen promoveerde elke kans tot een goal. Zelfs het ´gelukshakje´ van Carlo de Reuver verdween achter Richard van Nieuwkoop. Door slordig verdedigend werk kon Bram de Bruin tekenen voor 0-2 en 0-3. Nu was Rijnsburg dit seizoen wel vaker op achterstand gekomen, dus geen nood. Maar 0-3….

Gelukkig stelde aanvoerder Wesley Goeman nog voor de rust orde op zaken. Zijn vrije trap van ruim 20 meter vloog achter doelman Van der Meer. Na de rust stond het binnen zeven minuten weer gelijk. Joost Leonard schoot de voorzet van Max Hudepohl keihard tegen de touwen. Goudhaantje Joël Tillema scoorde zijn zestiende goal en zeven minuten later zijn zeventiende. Hij werd hiermee topscorer van dit (competitie)seizoen. Wie er niet bij is geweest: Middelmors ontplofte na goal nummer vier. Het wedstrijden voor de winterstop die verloren en vooral! gelijkgespeeld werden waren vergeten. Toch, je moet er niet aan denken, als de helft van de tien gelijke spelen nu eens winnend was afgesloten, dan waren de Rijnsburgers zomaar kampioen geworden. Maar ´als´ telt niet in de sport. In elk geval was door dit resultaat de nacompetitie zeker gesteld.

Rijnsburgers Boys sluit het seizoen, na een uitstekende tweede seizoenshelft, prima af. Het had afgelopen zaterdag zelfs nog een primeur. Het arbitrale trio bestond louter uit dames, een nouveauté in de derde divisie. Vermeldenswaard is ook nog de nieuwe supportersgroep HKR (Harde Kern Rijnsburg) die zich op een positieve manier manifesteert. Het zorgt voor nog meer sfeer op Middelmors. Zij liet zich ook gelden na de uitreiking van de Gouden Ui. De supporters kozen in ruime mate voor publiekslieveling Joost Leonard. De naar FC Rijnvogels vertrekkende spits was duidelijk geëmotioneerd trots op deze prijs. HKR verraste hem met een fraaie fotocollage. Voorafgaande aan de uitreiking van de Gouden Ui werd er afscheid genomen van een flink aantal spelers. De een speelde slechts een seizoen voor de geel-zwarten, de ander liet een flink stuk geschiedenis achter.

Foto´s en beelden op de website van Rijnsburgse Boys. Hier ook het resultaat van de eerste wedstrijd om de nacompetitie, want bij het ter perse gaan van deze Rijnburger is de eerste van twee wedstrijden tegen Westlandia al gespeeld.


n Nu inschrijven voor Halve van Katwijk

Hardlopen n Voor ons ligt een prachtige zomer, die op 30 september een geweldige finale zal krijgen: de 35e `Halve van Katwijk` met een parcours dat grotendeels door duinen, bos en over het strand gaat.

Evenals vorig jaar kunnen deelnemers ook nu weer kiezen uit vier afstanden: 5 km, 10 km, 15 km en 21 km. Vanaf de start gaan de deelnemers aan al deze afstanden via Boulevard en Sportlaan naar het duingebied. De 15 en 21 km lopers maken ook bij deze editie weer een mooie, extra lus door het Panbos. Via het strand bereikt iedereen tenslotte weer de finish bij het Strandplein. Met recht kan gesproken worden van wellicht de allermooiste halve marathon van Nederland. Geen wonder dat deelnemers uit alle delen van het land richting Katwijk reizen om aan deze halve marathon deel te nemen.

Maar niet alleen de 'oudjes' komen op deze 30e september aan hun trekken. Ook voor jeugdige deelnemers zijn er parcoursen uitgezet over 1 km en 2 km. En ook de wandelaars zijn bij deze lustrumeditie weer van harte welkom. Zij kunnen deze zaterdag kiezen uit drie afstanden; 5 km, 10 km of 15 km. Inmiddels is de voorinschrijving begonnen. Wil je informatie hebben of je alvast willen inschrijven kan via: www. halvevankatwijk.nl

De inschrijving voor de Halve van Katwijk is geopend. | Foto:pr.