Afbeelding
Foto: pr

Dorcas organiseert wijnproeverij

Strand n Deze keer is gekozen voor een romantisch onderkomen. De wijnproeverij, gehouden op woensdagavond 17 mei wordt gehouden in de nieuwe strandtent SandCbar, aanvang 20.00 uur.

De organisatie van deze wijnproeverij is in handen van Dorcas Ondernemers Regio West. Met een ondergaande zon op de achtergrond is dit wel een heel bijzondere locatie om wijn te proeven. De organisatie is in handen van Marjan en Jacko van der Linde. Yvo Erades van La Bordelaise en Noordman wijnen verzorgt wijnen uit verschillende streken en landen, terwijl Nico van Duijvenbode van Vini di Nico de Italiaanse wijnen voor zijn rekening neemt.

Ben van Duijvenbode geeft tijdens deze bijeenkomst een duidelijke uitleg over wijnen en het proeven van wijnen. Diverse heerlijke hapjes worden verzorgd door Reinetta de Mooy, Bakker van Maanen levert de broodjes voor bij het proeven. Halverwege de avond is er een bescheiden loterij met enkele mooie prijzen. De opbrengst van de wijnproeverij is voor de projecten die Dorcas Ondernemers Regio West steunt. De kosten bedragen 15 euro per persoon. Deze kunt u op de avond zelf voldoen. Graag wel van te voren aanmelden, zodat de organisatie kan inschatten hoeveel mensen er komen. Dit kan door een mail te sturen naar:
mjvanmaanen@gmail.com of te bellen/sms'en/whatsappen naar: 06 18 87 23 10.


ChristenUnie brengt bezoek aan Korfbalvereniging Madjoe

Ingezonden n Vorige maand heeft de ChristenUnie afgesproken een bezoek te brengen op maandag 8 mei aan de korfbalvereniging Madjoe in Rijnsburg.

Het was mooi om met het enthousiaste bestuur te spreken over hun club en de accommodatie. Als een van de weinige korfbalclubs groeit deze vereniging behoorlijk. Dit is met name te danken aan de activiteiten voor de jongste jeugd, het schoolkorfbal en de jaarlijkse korfbal kampen, maar zeker ook de enorme inzet van de vrijwilligers.

Het bestuur is tevreden over de buitenaccommodatie, maar heeft wel wensen kenbaar gemaakt over het gebruik van de sporthal Middelmors gedurende de wintermaanden.

Juist afgelopen weekend kreeg de club te maken met inbraak en vandalisme door hangjeugd rond hun sportpark op de Middelmors.

De afspraak was al eerder gemaakt maar dit moment gaf wel de kans om de aanpak van deze criminaliteit samen te bespreken. Wat de ChristenUnie betreft verdient dit hoge prioriteit van politie en gemeente. Toegankelijkheid van sportparken is ook voor de ChristenUnie een waardevol punt, maar dit betekent wel dat dit soort voorvallen in de kiem moeten worden gesmoord. Dus handhaven en voorkomen. | Foto: pr.