Kransen en bloemen werden neergelegd bij het monument. | Foto: Aty de Vries.
Kransen en bloemen werden neergelegd bij het monument. | Foto: Aty de Vries. Foto: pr

Veel belangstelling bij herdenking 4 mei

Jongeren n 'Zeer indrukwekkend' noemde wethouder Krijn van der Spijk de opkomst van de bevolking tijdens de herdenking op de erebegraafplaats.

De ceremonie, vorige week donderdagavond tijdens de Nationale Herdenking, kreeg een extra accent door de aanwezigheid van de natres, de kranslegging door de verschillende organisaties waaronder de Oranje Vereniging Wilhelmina end e beide basisscholen. Het geheel werd omlijst door koraalmuziek van Valkenburg's Harmonie.

Heel belangrijk vond de wethouder het grote aantal kinderen bij de herdenking. Ook zij legden bloemen neer, en het feit dat Obs de Dubbelburg voor dit jaar het monument heeft geadopteerd.

De wethouder verwacht dat volgend jaar het stokje wordt overgenomen door de Cbs De Burcht. Na afloop was er een samenkomst in het Dorpshuis. Voor degenen die van buiten kwamen was het ontroerend weerzien.

Want juist voor deze ouderen is de opdracht 'Vrijheid geven wij door'.


Rockband GotiT! in De Peuk

Agenda n Op zaterdag 20 mei aanstaande is het tijd voor de tweede Peuk-session, georganiseerd door Stichting Castellumpop.

Dit keer staat rockband GotiT! uit Wassenaar op het podium van de Valkenburgse jeugdsoos aan het Rekreatiepad 3. Zij spelen nummers met de meest uiteenlopende stijlen, overgoten met een heerlijk rocksausje. Denk aan een gevoelig 'Can't make you love me' (Bonnie Raitt) tot een stampend 'The Ace of Spades' (Motorhead). En naast klassiekers van U2, Anouk en Golden Earring speelt GotiT! eigen rockversies van 'Empire State of Mind' (Alicia Keys) en 'This is what it feels like' (Armin van Buren). GotiT! is inmiddels redelijk bekend in de Leidse en Haagse regio met optredens in De Paap, vd Werff en Studio de Veste. Kaarten zijn voor € 5,00 per stuk te koop bij Tankstations Jongeneel (Voorschoterweg 15a), Hoekstra Wheels (Torenvlietslaan 14) en Keurslagerij Timmers (Broekweg 2). Toegang vanaf 18 jaar.