Magid Iskander is al tien jaar de trotse eigenaar van Gloria Maria. | Foto: PvK.
Magid Iskander is al tien jaar de trotse eigenaar van Gloria Maria. | Foto: PvK. Foto: Piet van Kampen

Al tien jaar de beste pizza's bij Gloria Maria

Smullen n Op 1 mei is het tien jaar geleden dat Magid Iskander zijn pizzeria Gloria Maria aan de Oegstgeesterweg opende. De eigenaar kijkt er met plezier op terug want hij heeft in die periode zijn bedrijf met succes zien groeien.

Door Piet van Kampen

Met bescheiden trots vertelt Iskander dat zijn zaak in de afgelopen jaren maar liefst tot drie keer toe tot beste pizzeria in de regio is uitgeroepen. Dit bevestigt dat Gloria Maria tot de top behoort en zich een behoorlijke concurrentiepositie verworven heeft te midden van de pizzarestaurants. Constante en goede kwaliteit, een ruim assortiment en alles bereid met verse producten, vormen de basis van het succes.

Een blik in de menukaart leert dat de keuze bijzonder ruim is. Turkse pizza's, vleespizza's, mix schotels, speciale broodjes, kinderpizza's en vooral ook grillgerechten. 'Vooral de spareribs zijn bijzonder populair', is de ervaring van de eigenaar. De kinderen kunnen zelf hun gewenste pizza samenstellen. Vanaf 1 mei komen er nieuwe soorten pizza's bij. 'Ik ga met meer groenten en nieuwe sauzen werken', licht de eigenaar toe.

Ook de speciale dagschotels zijn erg gewild. De pasta's op maandag, de schotels op dinsdag, de pizza's op woensdag en alle schotels en pizza's op donderdag vinden gretig aftrek.

Vaste klanten

Gloria Maria heeft een vaste klantenkring opgebouwd. Hieronder ook bedrijven die met grote regelmaat de overheerlijke gerechten bij Iskander bestellen. 'De klanten hebben vertrouwen in de producten en in mijn zaak. Daar ben ik hen zeer dankbaar voor', klinkt Iskander oprecht. Dat de groei er de laatste jaren behoorlijk in zat en nog steeds stijgt mag duidelijk zijn als hij vertelt dat er met één bezorgscooter werd begonnen en het er inmiddels vijf zijn geworden. Bezorgen is nu eenmaal van deze tijd. In Rijnsburg worden bestellingen vanaf € 15,- gratis thuisbezorgd en in Katwijk, Valkenburg en Oegstgeest rekent Iskander slechts € 1,50 voor de bezorgservice. Klanten die graag thuis willen pinnen kunnen dit bij het bestellen aangeven. Op www.gloriamaria-rijnsburg.nl kunnen er ook bestellingen met 10% korting worden gedaan. 'Hier wordt veel gebruik van gemaakt' weet de succesvolle ondernemer.

Jubileumacties

Het tienjarig jubileum zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Van 8 t/m 12 mei kunnen de consumenten twee pizza's naar keuze voor slechts € 10,- ter plaatse nuttigen, afhalen of laten bezorgen.

Dit geldt ook voor alle schotels waar ook € 10,- voor wordt gevraagd. Aanbiedingen om van te profiteren en vooral ook om van te smullen. Bestellen kan dus via het internet of telefonisch: 071-8887580. Of gezellig eten in Gloria Maria aan de Oegstgeesterweg 32b.


Bezwaar rond bedrijfswoning Hoogeweg in Kloosterschuur

Hoorzitting n Een bezwaar is bij de gemeente ingediend omdat Katwijk de woning op Hoogeweg 5 niet wil omzetten van een bedrijfspand naar een burger- of plattelandswoning, wat losgekoppeld van een bedrijf bredere mogelijkheden geeft. De gemeente organiseerde een hoorzitting over het geschil, maar de bezwaarmakers lieten verstek gaan.

Door Nico Kuyt

De woning ligt in het glastuinbouwgebied Trappenberg-Kloosterschuur. De gemeente wil er geen 'normale' woning van maken, want Katwijk wil het sierteeltcluster versterken en stimuleren.

Er wordt gestreefd naar het stimuleren van bedrijven in dat gebied die zich richten op deze branche. De omzetting van een bedrijfswoning naar een burgerwoning of plattelandswoning belemmert die herstructurering van het gebied, aldus de gemeente.

Het verschil tussen een burgerwoning en plattelandswoning is hierin gelegen dat de laatste geen bescherming heeft voor wat betreft geurcirkels en dergelijke. Er kan dus naast de woning een voluit met landelijke geuren riekende varkensboer gevestigd zijn. Nu zal de stank in een gebied met glastuinbouw nog wel meevallen, maar alsnog wenst de gemeente geen medewerking voor gewone woningen in het gebied.

Gelijkheid

De eigenaar van de woning ging hiertegen in bezwaar.

Zijn raadsheer wijst op de agrarische bedrijfswoning op Voorhouterweg 82, wat eveneens onderdeel uitmaakt van het glastuinbouwconcentratiegebied Trappenberg-Kloosterschuur, maar waar vorig jaar een vergunning voor de omzetting naar een plattelandswoning is verleend.

Ook wordt er volgens de raadsheer aan de eisen voor parkeren voldaan, want twee plekken worden op eigen terrein voorzien. Hij komt tot de conclusie dat medewerking verleend had kunnen worden aan het omzetten van de woning naar een plattelandswoning.

Het is in zijn ogen in strijd met het gelijkheidsbeginsel dat wel een vergunning voor Voorhouterweg 82 wordt verleend en vervolgens niet eentje voor Hoogeweg 5. Op de door de gemeente georganiseerde ambtelijke hoorzitting over het geschil op 3 mei kwam, behalve de journalist, echter niemand van de bezwaarmakende partij opdagen, een toch wat zeldzaam verschijnsel. Niettemin neemt de gemeente over enkele weken een besluit over het bezwaar.

De verwachting is dat het pand een bedrijfswoning blijft.