Afbeelding
Foto: D. van Egmond-Treffend beeld.nl

RVV laat kampioenschap toch door vingers glippen

Volleybal n Alles was er klaar voor. De tribunes zaten bomvol met heel veel RVV'ers, er hing een geweldige sfeer en een uitstekend scheidsrechterduo stond klaar om vrijdag de kampioenswedstrijd tussen Leython DC 2 en RVV in goed banen te leiden.

Het enige wat ontbrak was een goed RVV. Leython was op alle fronten net iets scherper en werd verdiend kampioen (3-1).

Het zal de druk geweest zijn, maar zo slecht als RVV begon was al heel lang niet meer voorgekomen. Geen servicepass kwam aan en als er al aangevallen werd, gebeurde dat zonder veel overtuiging. Leython bleef met name uitstekend serveren. De Katwijkers deden dat uitermate zwak en hadden helemaal niets te vertellen. Met een beschamende 25-13 was de eerste set wel heel snel voorbij.

Het begin van de tweede set veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Leython serveerde sterk en RVV speelde veel te veel met de rem erop. Pas op 8-2 begon de set te kantelen. Martin Verheij trok met eindelijk een goede Katwijkse serviceserie de stand weer in evenwicht (9-9). Eindelijk liet het team van Nico Halsema zien waarom het voor de wedstrijd toch echt de koploper was. De passing klopte, er werd in ieder geval binnen de lijnen geserveerd en in de aanval was daar eindelijk de overtuiging en klasse. Leython had nu even niets te vertellen en RVV denderde door naar de setwinst (18-25).

En dus scheidde nog 1 set RVV van het kampioenschap. Wie dacht dat de Katwijkse beer dan eindelijk los was, kwam echter bedrogen uit. Ook in de derde set begon RVV heel zwak (5-1) en moesten de Katwijkse mannen de hele set tegen een achterstand opboksen. Leython hield het gaatje echter steeds knap op drie punten. Op 23-20 zorgde RVV met een foute wissel voor minutenlang oponthoud. Na zo'n tien minuten was de arbitrage er dan eindelijk uit, al was de oplossing niet helemaal conform de spelregels, waarbij RVV overigens geen enkele reden tot klagen had. Het ritme was uit de wedstrijd en omdat er eigenlijk opnieuw gestart moest worden, was dat gezien de tendens 'kaassie' voor Leython (25-21).

De vierde set werd daarmee allesbeslissend, want wie deze won was kampioen. Eindelijk begon RVV wel een keer scherp aan de set en halverwege hadden de Katwijkers een gaatje te pakken (11-14). RVV kreeg het daarna echter voor elkaar om nauwelijks nog een bal goed te serveren en dat brak het team van Halsema flink op in de slotfase. Die werd veel spannender dan nodig was en dan kunnen er gekke dingen gebeuren. RVV liet het scorend even afweten en Leython pakte een kleine voorsprong. Gert Klok hield zijn team met enkele belangrijke scores in de race, maar op 23-23 ging het toch mis. Twee keer was de Leiderdorpse aanval de Katwijkers te machtig en dus mocht de thuisploeg terecht feest gaan vieren (25-23).

Voor RVV zit er niets anders op dan de wonden te likken en via promotie/degradatiewedstrijden alsnog te proberen promotie af te dwingen. Op zaterdag 6 mei zijn in de Delftse sporthal Tanthof (oh ironie) Leython DC 1 (12.00 uur) en Limes 1 (14.30 uur) de tegenstanders. De winnaar van deze poule speelt komend seizoen 3e divisie.

Op de foto: Gert Klok (4) gaat aanvallen op de set-up van Ron de Mooij (7). Ken Rovers (2) en Thijmen Heemskerk (11) zien het gebeuren. |Foto: Dirk van Egmond/Treffendbeeld.nl.


Werkzoekenden sneller aan het werk

Ingezonden n GemeenteBelangen Katwijk. In Katwijk wonen 900 mensen die al meer dan 38 maanden zonder werk zijn.

Van hen heeft de helft grote afstand tot de arbeidsmarkt of zelfs nooit gewerkt. De andere helft heeft een grotere kans op een baan. Voor hen heeft Katwijk per 1 januari 2017 het Servicepunt Werk (hierna: SPW) opgericht, samen met de andere gemeenten in de Duin- en Bollenstreek. Het SPW is vorig jaar november officieel geopend. Het SPW heeft na aandringen van het Ondernemershuis van de Katwijkse Ondernemers Vereniging (KOV) een pilot afgesproken om per september 2017 tot zes werkervaringsplekken te komen. Van de 450 kandidaten heeft het SPW 20 kandidaten geselecteerd voor begeleiding door het Ondernemershuis. Er is 1 werkzoekende doorgestroomd naar regulier werk.

Beide partijen willen samenwerken maar uit de praktijk blijkt dat naar verhouding weinig mensen doorstromen naar regulier werk. Het SPW wil eerst de werkervaring en talenten van werkzoekenden inventariseren. Dat kost veel tijd. Het Ondernemershuis wil direct met kandidaten in de slag om zo in de praktijk te ervaren wat voor vlees er in de kuip is. Het KOV vraagt de gemeente nadrukkelijk te luisteren naar deze wens van de ondernemers zodat er sneller een match komt tussen de werkzoekende en de werkgever.

GemeenteBelangen is blij met de inzet van het KOV/OHKW voor onze maatschappij. Wij vragen daarom het verzoek van het KOV te honoreren.