Dirk-Jan van den Oever speelde sterk tijdens Odin 59 RBB 2-4. | Foto: Hans Heemskerk.
Dirk-Jan van den Oever speelde sterk tijdens Odin 59 RBB 2-4. | Foto: Hans Heemskerk. Foto: Hans Heemskerk

Rijnsburgse Boys niet geweldig

n Maar wel drie punten winst tegen Odin ´59

Voetbal n De ´uit´campagne van Rijnsburgse Boys, vier stuks op rij, is ten einde. Zaterdag mogen de fans weer richting Middelmors. Negen punten uit deze laatste wedstrijden is een mooie score. De wedstrijd tegen Odin ´59 werd in Heemskerk met 2-4 gewonnen.

Trainer Mulders beschikt zoals bekend over een brede selectie. Er zijn dit seizoen wel wat blessuregevallen, maar opvallend weinig gele, laat staan, rode kaarten. In dit klassement, dat ook wekelijks wordt opgemaakt in de derde divisie, staan de Boys redelijk onderin.

Twee spelers die eigenlijk nooit geblesseerd zijn, zijn doelman Richard van Nieuwkoop en verdediger Roderick Gielisse. Juist zij ontbraken zaterdag. Van Nieuwkoop raakte in de slotfase van de wedstrijd tegen Stedoco geblesseerd aan de schouder. Gielisse haakte ziek af tijdens de laatste training op donderdag. Over hun vervangers Wesley de Ruiter en Dirk-Jan (DJ) van den Oever, die beiden voor het eerst in de basis stonden in een competitiewedstrijd, was Mulders zeer tevreden.

Toch moest De Ruiter al snel vissen. Het handelsmerk van Rijnsburgse Boys van dit seizoen, eerst met 1-0 achterkomen en vervolgens de wedstrijd winnend afsluiten, was ook in Heemskerk weer van toepassing. Milo Cremers kon, na matig verdedigend werk, scoren via een kopbal. Nog bijna dezelfde minuut was het alweer gelijk. Serbony ging na de grond na een onreglementaire tackle van Willemse. Wesley Goeman, hij scoorde op Tweede Paasdag ook al uit een penalty, was ook dit keer trefzeker. Nog voor de rust zorgde Tillema voor de 1-2 ruststand.

De start van de tweede helft van Rijnsburgse Boys was op z´n minst matig te noemen. Slordig spel, veelvuldig balverlies en een tegengoal die niet kon uitblijven. Deze kwam van de voet van invaller Nigel Hardenberg. Rijnsburg kon weer opnieuw beginnen tegen een ploeg die op het eigen (matige) kunstgras beter uit de verf kwam. De fitheid van de spelers van Rijnsburgse Boys heeft misschien wel de doorslag gegeven. Dit was in eerdere wedstrijden ook al opvallend. Jorn van Lunteren, jammer dat ook hij vertrekt, zette de Uien weer op voorsprong. Joost Leonard (nog een vertrekker) tekende vier minuten voor tijd voor de 2-4 eindstand.

Rijnsburgse Boys kwam door dit resultaat op de derde plek terecht van de ranglijst. Dit omdat concurrent Scheveningen met 2-2 gelijk speelde tegen Quick Boys. Leek deze derde plaats het recht te geven op wellicht nacompetitie (ondanks de goede serie van de Uien), toch is de nacompetitie na zaterdag iets verder weg.

IJsselmeervogels verloor (verrassend?) van FC Lisse. De begeerde ´vervangende´ periode zou slechts gelden bij een kampioenschap van de ´Rooien´. Het kan de laatste drie wedstrijden nog alle kanten op. Week voor week bekijken, te beginnen a.s. zaterdag met de thuiswedstrijd tegen VVOG. Uit werd met 3-0 verloren.


n Donderbroek wint ook tweede viswedstrijd HSV

Vissen n Zaterdagmorgen 22 april stond de tweede competitiewedstrijd op het programma.

De dagen daarvoor was het mooi voorjaarsweer met een zonnetje en met temperaturen van gemiddeld 10-12 graden. Zaterdagmorgen was het een heel ander weerbeeld. Aan de Amstel aan de Ness stond een koude noordenwind en er viel ook nog een regenbui. Zouden de vissen nu minder actief zijn met azen door deze weersverandering? Al snel bleek het een moeilijke visserij te worden. Sommige vissers hadden na één uur zelfs nog steeds geen aanbeten gehad aan hun aas.

In vak A was het weer Henk Donkerbroek die liet zien dat hij een aardig visje kan vangen en pakte voor de tweede keer de eerste plaats. Ook Johan de Mooij viste een goede wedstrijd en werd tweede. De derde plaats was voor Cees van Dijk. In vak B werd duidelijk veel minder vis gevangen. Cees Freke viste weer een goede wedstrijd en werd eerste in vak B. De tweede plaats was voor Aad van Rijswijk die maar veertig gram minder ving dan Cees Freke. Hans Wassing wist de derde plaats te veroveren.
Uitslag vak A : 1e Henk Donkerbroek 9.2 kg , 2e Johan de Mooij 7.5 kg en 3e werd Cees van Dijk met 4.1 kg. In vak B werd 1e Cees Freke met 4.6 kg , 2e Aad van Rijswijk 4.5 en 3e werd Hans Wassing met 3.4 kg. In poule A word het klassement aangevoerd door Hans Wassing met 6 punten, 2e Nico Noort met 9 punten en 3e Johan de Mooij met 9 punten. Maar die heeft minder aan totaal gewicht gevangen. In Poule B staat Henk Donkerbroek aan kop met 2 punten , 2e Cees Freke met 3 punten en 3e staat Bas Glasbergen met 10 punten.

Henk Donkerbroek winnaar tweede competitiewedstrijd HSV. | Foto: pr.