Een gezellige middag door de Bollenstreek met Zonnebloem Rijnsburg. | Foto: pr.
Een gezellige middag door de Bollenstreek met Zonnebloem Rijnsburg. | Foto: pr. Foto: pr

Zonnebloem toert door de bollenstreek

Rondrit n Vorig jaar organiseerde de Zonnebloem Rijnsburg een aantal rondritten door de Bollenstreek.

Omdat deze kleinschalige activiteit toen een groot succes was heeft de Zonnebloem Rijnsburg dit op 7 en 8 april opnieuw georganiseerd.

De busjes reden dit jaar weer door de geurende en kleurend bollenvelden en natuurlijk werd bij de kwekerij en theedrinkerij in Noordwijk weer koffie gedronken met een stuk appeltaart.

Deze en onze andere uitjes en activiteiten zijn niet mogelijk zonder de medewerking van de vrijwilligers en de donaties die de Zonnebloem Rijnsburg ontvangt. Mede door de verkoop van de loten, waarvan wij een deel van de opbrengst ontvangen, kunnen wij dergelijke uitjes bekostigen. U komt onze vrijwilligers binnenkort weer tegen op de paardenmarkt om hun loten te verkopen, twee euro per stuk, of zij komen langs de deur. Mogen wij weer op uw steun rekenen? De volgende activiteit is het jaarlijkse uitje in mei naar de Keukenhof voor rolstoelgebonden gasten.


Lid van een bewonerscommissie

Dunavie n Wist u dat er nog wooncomplexen van woningcorporatie Dunavie zijn zonder bewonerscommissies?

Woont u in zo'n complex, dan heeft u een brief van de SHD ontvangen met de vraag of u meer wilt weten over die gave uitdaging als bewonerscommissielid. Die brief al ontvangen? Reageer dan uiterlijk deze week. Als Dunavie-huurder geen brief ontvangen? Lees toch door want de SHD biedt u iets moois.

Nel van Dam, lid dagelijks bestuur van de SHD: 'Onze brief, persoonlijk bezorgd op een kleine tweeduizend adressen, is zeer enthousiast ontvangen bij die huurders. Leuke reacties hebben we al ontvangen en zeker ook van huurders die mogelijk deel willen gaan uitmaken van een bewonerscommissie in hun complex waar er nog niks is. Na 24 april roepen we ze allemaal bij elkaar. Gaaf hoor, die enthousiaste reacties.'

Bewonerscommissie 2.0

Op de website van de SHD, www.shdeduinstreek.nl, kan men onder het kopje 'Bewonerscommissies' alles lezen over de al bestaande 35 bewonerscommissies die met de SHD samenwerken. Van Dam: 'Het leuke is dat een huurder in zo'n bewonerscommissie al zijn / haar talenten kwijt kan: je organiseert bijvoorbeeld met elkaar een activiteit om de bewoners te verbinden, je bent een luisterend oor of praatpaal bij vragen van bewoners, je kan je inzetten om op social media de bewonerscommissie op de digitale kaart te zetten… kortom je kan het op vele manieren invullen. Wij denken dan ook echt dat er vele mogelijkheden liggen voor de huurders bij het invullen van een bewonerscommissie.'

Is het mogelijk om als Dunavie-huurder ook deel te gaan nemen aan een al bestaande bewonerscommissie? 'We zijn als SHD blij met elk initiatief en heeft u als huurder in uw complex al een bewonerscommissie en wilt u er ook iets voor betekenen? Laat het ons maar weten', aldus de zeer bevlogen Van Dam namens de SHD. 'Op onze website kan je precies lezen waar er al bewonerscommissies zijn en wie er in deelnemen. Maar je kent het gezegde 'Many hands make light work'.'

Voor meer informatie en al uw vragen kunt u van maandag t/m donderdag van 10.00 – 16.00 uur terecht bij de SHD. De contactgegevens zijn te vinden op hun website.


Cool Japan - Japanse Beeldcultuur wereldwijd

Cultuur n In samenwerking met K&O Oegstgeest en de Leiderdorpse Volksuniversiteit organiseert K&O Katwijk op vrijdag 12 mei 2017 van 10.30 – 12.30 uur een lezing met museumbezoek van 2 uur in het Rijksmuseum voor Volkenkunde Leiden.

Hello Kitty, samoerai, manga, Pokemon, Super Mario, Godzilla, robots en andere technologische snufjes, waanzinnige games, extreem gestylede jongeren en de uitzinnige fancultuur… Wereldwijd koppelen mensen deze begrippen aan Japan. Japan heeft een sterk imago van een land dat uitersten in zich verenigt: het is rijk aan eeuwenoude tradities en tegelijk hip and happening. Japan is verstild en mysterieus en ook uitzinnig/extravert en soms een beetje 'scary'. Met COOL JAPAN laten we de beeldcultuur zien die alom aanwezig is, dichterbij dan je denkt -want onder onze neus- maar tegelijk lang niet altijd door het grote publiek herkend.

De tentoonstelling plaatst al deze culturele uitingen in de tijd en traditie en laat zien hoe ondanks de verschillen Japan en de rest van de wereld eigenlijk verweven zijn en hoe de culturele uitwisselingen zoals in het ´japonisme´ waarin bijvoorbeeld ook Van Gogh en Breitner hebben gewerkt. De oorsprong van de Japanse beeldcultuur wordt geduid met schitterende historische prenten en schilderingen uit de wereldberoemde collecties van Museum Volkenkunde.Japanse hedendaagse kunst gaat terug op historische voorbeelden, maar tegelijk leveren hedendaagse kunstenaars ook kritiek op het 'schattige' imago van Japanse popcultuur en de commercie daaromheen.

De prijs (€ 15,00 mits in bezit van museumjaarkaart) van dit museumbezoek is voor de rondleiding en exclusief vervoer naar en toegang tot het museum. Museumkaarthouders hebben gratis toegang. U dient zelf voor vervoer te zorgen. Inschrijven: www.kenokatwijk.nl of K&O Sluisweg 16, 2225 XM Katwijk ZH 071 401 6400