Toppers winnen medailles. | Foto: pr.
Toppers winnen medailles. | Foto: pr. Foto: pr

Jeugdige turnsters in de prijzen

DWS n Marissa Koot heeft zich op haar eerste selectiewedstrijd, als Pupil D2, knap naar een eerste plek geturnd.

Febe van Brouwershaven deed het tijdens deze Rayon Zuid-Holland Noord wedstrijd voor de 5e divisie ook keurig en behaalde het eremetaal met een vierde plaats.

Marissa turnde sterk en beheerst. Ze liet onder andere een goede handstand op balk zien en een perfect uitgevoerde overslag op vloer. Febe liet wederom zien dat brug haar sterkste onderdeel is. Ondanks een val haalde ze door keurige spanning en hoge opzwaaien aan zowel de hoge als lage ligger een puntentotaal van 12,35.

Ook Hannah de Best en Lara Heemskerk turnden hun eerste wedstrijd, als instappers niveau D2. Ze kunnen trots zijn op hun respectievelijk 11e en 16e plaats. Hannah wist erg knap, ondanks eerdere twijfels, toch de moeilijkste sprong handstand-platvallen te doen. Op balk corrigeerde ze zich goed in haar sprongserie kattensprong-sluitsprong-streksprong waardoor ze bleef staan. Lara is een sterke dame die een wedstrijd waardige oefening op brug afsloot met een prachtig uitgevoerde onder sprong vanuit tegenspreiden. De trainsters zijn blij met de goede prestaties: 'Het zijn toppers'.


Donkerbroek wint eerste viswedstrijd

Vissen n Zaterdagochtend 8 april begon voor de leden van HSV Rijnsburg weer de viscompetitie van het seizoen 2017.

Na de gebruikelijke loting op het Burg. Koomansplein werd er met een drieentwintig tal vissers vertrokken in alle vroegte naar het Noordhollandskanaal bij Jispersluis. Direct na aankomst werden de hengelspullen in orde gemaakt om 2 keer 2 uur te gaan vissen. Vrij snel werden de eerste vissen gevangen in de vorm van kleine brasems en voorns. Na de pauze werd er vooral grovere vis gevangen. Na het eindsignaal kon de weging beginnen van de gevangen vissen.
In vak één was het Henk Donkerbroek en Cees Freke die als nieuwkomers bij HSV Rijnsburg gelijk lieten zien dat ze behoorlijk kunnen vissen.
Stand poule A : 1e Nico Noort 1 punt 13.6 kg , 2e Dirk Zwaan jr. 2 punten 12.9 kg en 3e Hans Wassing 3 punten 17 kg.
Stand poule B : 1e Henk Donkerbroek 1 punt 22.6 kg , 2e Cees Freke 2 punten 17.5 kg en 3e Sjoerd Zwaan sr. 4 punten 8.4 kg. Voor de complete uitslagen en standen: www.hsvrijnsburg.nl. De eerst volgende wedstrijd is zaterdag 15 april, vertrek 06.00 uur.