Jubilarissen van de Flora Band. | Foto: pr.
Jubilarissen van de Flora Band. | Foto: pr. Foto: pr

Jubilarissen bij Flora Band orkesten

Waardering n Muziek maken, dat gaat er vaak met de paplepel al in. En zeker bij de jubilarissen van dit jaar, die afgelopen week met de ledenvergaderingen bekend werden gemaakt.

Vorige week maandagavond was het als eerste feest bij Flora Brass. Renate Ravensbergen, onze kornettiste, is alweer 12,5 jaar lid. Begonnen door een vriendin, les gehad bij oud dirigent Maarten Verhoef en gelijk als eerste optreden mee naar Spanje. Een zeer betrokken en gewaardeerd lid waarvan we nog lang hopen te kunnen genieten!

Helemaal feestelijk was het jubileum van eerste kornettist Ton van Es, die al 50 jaar muzikant is. Ton is een muzikant in hart en nieren, is ooit begonnen bij de Flora Band en heeft daarna een tournee gedaan langs allerlei muziekverenigingen. Sinds 2015 is hij terug bij zijn begin, alleen dan bij Flora Brass.

Twee dagen later was het de beurt aan de muzikanten van de Show-, Marching- en Concertband Flora Band. Zo zijn Benjamin Driebergen en Gerco de Koning ook allebei al 12,5 jaar lid van de Flora Band orkesten. Allebei als jonge gasten begonnen bij de Jong Flora Band en inmiddels, ondanks werk en studies, nog steeds actief muzikant en te vinden bij het slagwerk.

Muzikanten in hart en nieren

Jan Willem de Winter, ook lid van het eerste uur, mocht een bloemetje ontvangen voor alweer 25 jaar lidmaatschap. Een stabiele factor binnen onze vereniging, die zijn eerste cornet partij met overtuiging weg blaast. Ondanks zijn drukke baan en jonge gezin is hij altijd aanwezig!

Als overtreffende trap is Piet Schaap alweer 40 jaar lid van de Flora Band. Ook begonnen in zijn jonge jaren en inmiddels al die in zeer betrokken bij onze club. U zult hem niet meer direct op straat tegen komen, maar voor hand en span diensten is Piet altijd in.


't Heen in beeld voor RTV Katwijk

Vervolgonderzoek n lHet huidige pand van RTV Katwijk aan de Rahussentraat is te klein en voldoet niet meer aan de wensen en eisen. Doordat het huidige huurcontract loopt tot mei 2018 zoekt RTV naar een andere locatie.

Omdat de verbouwing en aankoop van de voormalige bibliotheek aan de Fresiastraat in Katwijk aan den Rijn meer bleek te gaan kosten dan het beschikbare budget, is in overleg met RTV Katwijk aanvullend onderzoek gedaan naar drie locaties: leegstaande ruimten in gemeenschapshuis De Burgt in Rijnsburg en twee voormalige bedrijfspanden op industrieterrein 't Heen. Deze twee bedrijfspanden bieden goede kansen. Daarom stelt het college van B&W aan de gemeenteraad voor de locaties in 't Heen verder te onderzoeken. Uitgangspunten zijn dat het pand op korte termijn beschikbaar is, het investeringsbedrag moet binnen het budget passen en het programma van eisen moet uitvoerbaar zijn.

Op de eerste verdieping van De Burgt is 390 m2 beschikbaar. Dit is te weinig voor RTV Katwijk. Ook liggen de ruimtes niet naast elkaar en moeten kostbare akoestische maatregelen genomen worden om geluiden van buiten tegen te houden.

In 't Heen staan twee leegstaande bedrijfspanden te huur. De gemeente en RTV Katwijk hebben de panden bekeken en geconcludeerd dat beide locaties potentie hebben om RTV Katwijk te huisvesten. De panden zijn op korte termijn beschikbaar, bieden voldoende vierkante meters en het programma van eisen lijkt uitvoerbaar. Ook is de verwachting dat de investeringskosten passen binnen het beschikbare budget. De gemeenteraad wordt voorgesteld om een vervolgonderzoek te doen.