Het voetbal van Rbb is de laatste weken best om aan te zien.| Foto: H. Heemskerk. Foto: H. Heemskerk

Rijnsburgse Boys houdt het lang spannend

n 2-1 winst tegen Harkemase Boys

Voetbal n Het lijkt zo langzamerhand een obsessie te worden. Een vroege achterstand voor Rijnsburgse Boys. De wedstrijd tegen Harkemase Boys vormde hierop geen uitzondering.

Binnen drie minuten was het raak voor de Harekieten. Net als een week eerder weer uit een hoekschop. Klaas Schotanus deed zijn ploeg juichen, maar bracht Rijnsburgse Boys niet direct van de wijs.

Pieter Mulders kan maar beter niet meer beginnen over ´scherp beginnen´. Als het niet tussen de oren van zijn team zit, hebben zij meer tijd om aan andere zaken te denken. Bijvoorbeeld je tegenstander in de gaten houden. Tegen Harkema brak de vroege achterstand de Uien niet op. Thuis waant de ploeg zich over het algemeen de sterkste, maar tijdens eerdere uitwedstrijden ging het eerder mis. Een verliespartij of gelijkspel was het gevolg. En juist dat kunnen de Rijnsburgers niet hebben met maar liefst vier uitwedstrijden voor de boeg. Er breekt een belangrijke periode aan voor de Boys. Als er al sprake is om mee te doen om de eerste plek zullen deze wedstrijden allen gewonnen moeten worden. Bovendien tellen de wedstrijden in het paasweekend nog mee voor de tweede periode.

Eerst staat de derby tegen Quick Boys op het programma. De Katwijkers zullen de 7-1 afstraffing op Middelmors nog niet zijn vergeten en willen vanzelfsprekend het eigen publiek laten zien dat dit een incident was. Misschien was het dat ook wel, maar de klinkende overwinning van Rijnsburg staat toch maar mooi bijgeschreven in de analen van de club. De wedstrijd op Nieuw Zuid (a.s. zaterdag om 15.00 uur) zal in beide dorpskernen deze week het gesprek van de dag zijn. Eén ding is duidelijk het zijn altijd onvoorspelbare duels. Bovendien is er bij Rijnsburgse Boys maar een speler die de bijzondere sfeer op Nieuw Zuid eerder heeft meegemaakt: doelman Richard van Nieuwkoop. De Rijnsburgse supporters rekenen erop dat de overige spelers deze wedstrijd niet zullen benaderen als ´just another day at the office´.

Het voetbal van Rijnsburgse Boys is de laatste weken best om aan te zien. Tegen Harkemase Boys werd de vroege achterstand nog voor de rust omgezet in een 1-1 ruststand. Joël Tillema, al weer een tijdje zonder doelpunt, scoorde zijn tiende van dit seizoen. Halverwege de tweede helft scoorde de verder onopvallend spelende Giovially Serbony, zijn vierde. Hoewel Rijnsburgse Boys de wedstrijd verder prima onder controle had en verschillende kansen kreeg op meer, bleef het tot de laatste minuut spannend.

Zaterdag op naar Nieuw Zuid en voor wie tijdens de Pasen nog geen plannen heeft: 15 april is de uitwedstrijd tegen FC Lisse. Op tweede Paasdag wacht Stedoco.

Valken'68 trekt weer aan het kortste eind tegen Te Werve

Voetbal n Net als in de uitwedstrijd trok Valken'68 afgelopen zaterdagmiddag weer aan het kortste eind. Het werd wederom een 2-1 winst voor Te Werve.

Op basis van de eerste helft zou de neutrale voetballiefhebber hier vrede mee gehad hebben. De spelers van koploper Te Werve waren net iets behendiger en slimmer dan het aanvallend gemankeerde Valken'68. Beide vleugelspelers Sven van Boonstoppel en Jaco van der Bent ontbraken in de basisopstelling net als de van een blessure terugkomende Erwin van der Nagel en de geschorste centrale verdediger Arjan Haasnoot.

Op de plaats van Arjan Haasnoot speelde zijn broer Jeroen Haasnoot die daarmee sinds lange tijd weer wat speelminuten maakte in Valken'68 1. In de 19e minuut slipte een bal onder zijn voet door waardoor Ismael Blackshaw van Te Werve vrij baan kreeg en simpel keeper Kevin Sip wist te verschalken. De vrije trap van John van Rijn in de 31e minuut die net naast de kruising scheerde en het schot voorlangs van Robbert van Delft in de 42e minuut waren aan Valkenkant eigenlijk de enige hoogtepunten. Rust 0-1.

De tweede helft was andere koek. Valken vocht zich terug en verdiende eigenlijk minimaal een punt. Na een paar klein kansjes was het in de 61e minuut dat John van Rijn die uit een vrije trap recht voor de goal vanaf 20-25 meter de gelijkmaker wist te scoren. (1-1). De wedstrijd ontbrandde nu echt want Valken rook de winst. Maar zoals in de eerste wedstrijd was het lot Valken niet goed gezind. Na een aantal kansjes te hebben gemist was het Te Werve die in de 85e op voorsprong kwam (1-2). Een aanvaller wist bij een uitbraak op de achterlijn een tweetal Valkenspelers te omspelen en zijn voorzet werd van dichtbij binnengeschoten door Jeffrey Spaans. De nacompetitie lijkt nu voor Valken de aangewezen weg om alsnog promotie af te dwingen.

Helaas geen winst voor Valken '68.| Foto: G. van der Nagel