Zaterdag 24 juni is er een reünie van Gospelkoor SalvatioN.| Foto: pr.
Zaterdag 24 juni is er een reünie van Gospelkoor SalvatioN.| Foto: pr. Foto: pr

Reünie Gospelkoor SalvatioN

Aanmelden n Het Katwijkse Gospelkoor SalvatioN, voor velen een begrip in de regio, heeft bijna 25 jaar het evangelie uitdragen in binnen- en buitenland.

Vanaf 1989 tot 2005 heeft het koor optredens verzorgd in gevangenissen, op straat, in weeshuizen, bejaardentehuizen en kerken. Die gezamenlijke inspanning brengt genoeg mooie, waardevolle en dierbare herinneringen boven. En dus vonden oud-leden het hoog tijd worden voor een reünie op zaterdag 24 juni.

De organisatoren van de reünie vragen oud-leden maar ook toehoorreders van toen foto's, herinneringen of andere gedachten te delen. Als je koor- of bandlid bent geweest gedurende deze periode nodigen ze je van harte uit. Ken je personen waarvan je weet dat die dit bericht niet lezen maar toch geïnteresseerd zullen zijn, dan zou het leuk zijn als je die op de hoogte brengt van dit initiatief?

Locatie, tijd en programma volgen. Mogelijkheid om je aan te melden kan per mail reunie.salvation@gmail.com , met het verzoek dat vóór 25 april te doen. Je krijgt dan een reactie met meer informatie. Je kunt verder ook lid worden via Facebook/salvation reünie 24/6/2017 . Voor andere vragen kun je terecht bij Karien Snijder, 06 53401121.


Kritiek op Rode Loperbeleid gemeente

n Droge cracker in plaats van kaviaar

Evenementen n De naam Rode Loperbeleid geeft een andere indruk dan de werkelijkheid. Dat blijkt uit een bijeenkomst over dit beleid met zes organisatoren van evenementen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Voorzitter Linda van de Berg van Castellumpop, een muziekevenement in Valkenburg, zag het al helemaal voor zich. Een uitgerolde rode loper, met aan het eind een ambtenaar die wat kaviaar aanbiedt. In werkelijkheid staat er iemand met een droge cracker haar op te wachten, vertelt ze in haar presentatie aan de gemeenteraad. De organisaties zijn het in hun presentaties unaniem met elkaar eens. 'Het kan allemaal veel makkelijker.'

Knelpunten wegnemen

De gemeente ontving in 2015 signalen dat er vanuit verschillende evenementenorganisaties onbegrip en onvrede heerst over de samenwerking met de gemeente Katwijk. Het Rode Loperbeleid werd door de gemeente ingevoerd om de knelpunten die organisatoren ervaren in kaart te brengen en weg te nemen. Het gaat dan voornamelijk over de rol van de gemeente. Tijdens het evenementenplatform in november hebben de organisatoren die knelpunten aangegeven bij de gemeente. De vrijwilligers stuiten op dezelfde problemen. De vergunningsaanvraag is te ingewikkeld en duurt te lang. De gemeente heeft een zogenoemde meldingsplicht uitgebreid, zodat een melding voor kleinere evenementen volstaat en een vergunning voor hen niet meer nodig is.

Lies van Beelen van de Visserijdagen kwam er al snel achter dat dit in de praktijk anders gaat. Voor een herdenking bij het vissersmonument op de Boulevard dacht ze alleen een melding te hoeven maken, maar eindigde met een vergunningsaanvraag van 20 pagina's.

Een melding van een kleiner evenement op de Boulevard, valt dus weer niet onder de makkelijkere meldingsplicht. De organisatoren pleiten daarom voor een nieuw digitaal systeem, waarbij ze niet ieder jaar weer alle gegevens opnieuw moeten invullen.

Een ander terugkerend probleem zijn de ontbrekende faciliteiten op de locaties. De klachten lopen uiteen van te weinig waterdruk, geen goede ondergrond, het ontbreken van een stroomvoorziening en het plaatsen van de hekken waar de vrijwilligers zelf achteraan moeten. Ze wijzen op de praktische zaken die nog niet goed lopen.

De organisatoren hopen op meer hulp van de gemeente. Een proactieve evenementenfunctionaris kan daar bijvoorbeeld bij helpen. 'Iemand die meedenkt en ons op weg helpt', stelt Van de Berg voor. Kor Kleijwegt van de Paardenmarkt is het daar mee eens. De voorzitter weet dankzij zijn ervaring de juiste persoon op het gemeentehuis te vinden, maar één vast contact persoon werkt volgens hem beter dan constant te worden doorverbonden.

De gemeente heeft inmiddels actie ondernomen op het tekort aan verkeersregelaars waar de evenementen mee kampen. De oprichting van een pool van verkeersregelaars waar de organisaties uit kunnen putten, moet het probleem verhelpen. Toch zetten de vrijwilligers er hun vraagtekens bij. Ze hebben er zelf niet de uren voor en zijn te druk met het organiseren van hun eigen evenement. Bijspringen bij een ander zit er daarom niet in. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de pool al lijkt te werken. Er hebben zich in een week tijd 13 mensen als verkeersregelaar aangemeld en er is ook iemand gevonden die de coördinatie op zich wil nemen. Het eerste beroep op de pool is al gedaan en heeft ervoor gezorgd dat een evenement gebruik kan maken van twee verkeersregelaars.


n Expositie Irene Kurpershoek in gemeentehuis Katwij

Kunst n Vanaf deze week tot en met dinsdag 25 april 2017 exposeert Irene Kurpershoek in het Gemeentehuis van Katwijk. Haar olieverfschilderijen hangen direct bij binnenkomst in de hal.

Irene Kurpershoek (1957, www.verhaalenbeeld.nl) is in het dagelijks leven psycholoog. Daarnaast treedt zij sinds tien jaar naar buiten met haar creatieve werk. Naast een scherpe blik zijn een relativerende kijk op het leven en humor factoren die het werk van Irene tekenen. De combinatie van psychologie en creativiteit past Irene als een op maat gemaakte mantel. Wil je Irene zelf tegenkomen? Zij is op de donderdagen 6, 13 en 20 april van 18.00 uur tot 20.00 uur aanwezig.