De winkeliers van de Hoftuin bespreken het ontwerpplan.| Foto: CvdS.
De winkeliers van de Hoftuin bespreken het ontwerpplan.| Foto: CvdS. Foto:

Facelift Hoftuinplein voor aantrekkelijk winkelcentrum

Schetsontwerp n Als alles naar wens verloopt wordt het Hoftuinplein begin volgend jaar op de schop genomen en opnieuw ingericht.

Deze facelift is nodig om het winkelcentrum In de Hoftuin aantrekkelijker te maken. Een beheerplan is opgesteld door de winkeliers, vastgoedeigenaren, bewoners en de gemeente. Hierin zijn verschillende maatregelen opgenomen waarmee het centrum verbeterd wordt. Zo krijgen de balustrades een nieuwe look, en wordt het pad achter de woningen van de Anjelierenstraat en het parkeerterrein opgeknapt.

Vorige week woensdagavond waren betrokkenen uitgenodigd om de herinrichting van het Hoftuinplein te bespreken. De gemeente is hiervoor verantwoordelijk. Na de nodige uitleg van het schetsontwerp, gingen de aanwezigen in groepjes uiteen om zich over het ontwerp te buigen. In het nieuwe ontwerp krijgt de parkeerplaats een aparte in- en uitgang. De standplaatsen voor de markt en andere kramen krijgen een eigen plek aan de zuidkant van het plein. Ook is rekening gehouden met de opstelling van de kermis. Een opvallende wandelroute verbindt het plein met het winkelcentrum. Dit moet de bezoekers meer duidelijkheid geven en is een goede scheiding voor het gemotoriseerde- als het langzame verkeer. Het schetsontwerp toont ook meer groen zoals bomen en struiken. Het huidige plein telt nu 135 parkeerplaatsen. In het schetsontwerp zijn 119 parkeerplaatsen ingetekend. Na onderzoek bleek dat de parkeerpiek op de zaterdag ligt met 91 volle plaatsen. Over deze aanpassing uitten de aanwezigen hun zorgen. In het voormalige bankgebouw komen ongeveer 20 appartementen, en die bewoners moeten ook hun auto parkeren. Ook vond men de locatie van het milieupark, midden op het parkeerterrein, geen goede optie. Deze moet juist in een hoek komen. De op- en aanmerkingen betrokkenen worden door de gemeente bekeken en uitgewerkt.