Afbeelding

Valken'68 wint met 0-1 van CWO

n Wel en geen hond in de pot

Voetbal n Hond in de pot vinden is een gezegde dat betekent dat er niets meer te halen is. Alles is op. Zaterdagmiddag speelde Valken'68 de uitwedstrijd tegen CWO, een geduchte tegenstander en medeconcurrent om de bovenste plaatsen in de de 2e klasse C van district West 2.

Valken'68 begon in een ongebruikelijke opstelling want beide vleugelspelers, Jaco van der Bent en Sven Boonstoppel, ontbraken. Daarnaast werd de geblesseerde keeper Erwin van der Nagel vervangen door Kevin Sip

Hond op het veld

Op het slechte hobbelige veld was het lastig spelen. In de 1e minuut kreeg Robbert van Delft al een dot van een kans om na een te zachte terugspeelbal de 0-1 op het scorebord te zetten. Helaas treuzelde hij te lang. Een gelijk opgaande strijd ontwikkelde zich de eerste helft met weinig kansen. En als er een kans was dan had je nog wel de hond in de pot. Sander van Duijn als gelegenheidsrechtsbuiten dacht vanaf 20 meter op de goal te gaan schieten. De losgebroken viervoeter was echter veel sneller en ging er met de bal in zijn bek vandoor, een verbouwereerde Sander achterlatend. Rust 0-0.

De tweede helft liet een ander beeld zien. Valken domineerde en CWO kreeg geen kans meer. Er werden een aantal kansen verprutst maar in de 70e minuut was daar toch de beloning voor een hard zwoegend Valken'68. Spits Robbert van Delft werd net buiten de 16 neergehaald. De hard en laag ingeschoten vrije trap langs de muur door John van Rijn was de keeper te machtig. De van de binnenkant van de paal terugkomende bal verdween via de rug van de keeper alsnog in het doel (0-1).

Omdat CWO nu nog opportunistischer ging spelen kreeg Valken'68 nog een aantal grote kansen om de score verder uit te bouwen. Er zat echter niet meer in. Een magere 0-1 was wat restte, gelukkig geen hond in de pot. De drie punten gingen in de tas mee naar Valkenburg.

Zaterdag 1 april 2017 speelt Valken'68 1 thuis tegen koploper Te Werve, aanvang van de wedstrijd 14:30 uur. | Foto: S. de Mooij.