Tim Waterink belaagd keeper Richard van Nieuwkoop. | Foto: H. Heemskerk
Tim Waterink belaagd keeper Richard van Nieuwkoop. | Foto: H. Heemskerk Foto: H. Heemskerk

Gelijkspel in extremis tegen Jong FC Groningen

n De geschiedenis herhaalt zich

Voetbal n Het gebeurt wel eens dat, na 90 minuten, een wedstrijd echt gespeeld is. De uitslag staat vast en waarom niet alvast naar de uitgang gewandeld. Dat scheelt tenslotte weer tijd als je het drukke parkeerterrein verlaat. Advies: niet doen als het wedstrijden van Rijnsburgse Boys betreft.

De vroege vertrekkers kregen ongelijk. Hadden de Rijnsburgers thuis de onoverbrugbaar lijkende achterstand tegen Jong FC Groningen ook niet omgebogen in een gelijkspel? In de uitwedstrijd was het niet anders.

Trainer Mulders noemde het achteraf een enigszins ´Duits´ aandoend gelijkspel. En zo was het ook. Jong FC Groningen dacht terecht al drie punten te mogen bijschrijven. De ploeg van Alfons Arts had de vroege voorsprong met verve verdedigd. Het had zelfs een zekerheidje ingebouwd door een minuut voor tijd 2-0 te scoren. Misschien was dit wel het startschot voor Rijnsburgse Boys eindelijk orde op zaken te gaan stellen. De orde die er in de negentig minuten daarvoor niet was. Hoewel Rijnsburg prima voetbal op de grasmat legde, bleven de doelpunten uit. De achtergebleven supporters werden verrast met twee doelpunten in de extra tijd. Scheidsrechter De Gast strafte het onnodig tijdrekken van de beloften van Groningen af. Niet alleen met twee gele kaarten (de enigen van de wedstrijd), maar ook door het bijtellen van maar liefst zes minuten.

De meeste spelers van Jong FC Groningen (zes in getal) maakten in Rijnsburg ook deel uit van de basisopstelling. Zij moeten toch geweten hebben dat een voorsprong tegen Rijnsburgse Boys geen garantie is voor drie punten. In de thuiswedstrijd was het na de reguliere speeltijd 1-3 voor Groningen. Joost Leonard scoorde in de extra tijd nog uit een penalty en Martijn Tsjon A-Njoek in de laaste seconden. In Groningen waren Hidde Prijs en Jeffrey Jongeneelen de goudhaantjes.

Waar Rijnsburgse Boys ook in herhaling valt, is het steeds op achterstand komen in de eerste minuten van de wedstrijd. Ook tegen Jong FC Groningen werd deze minder goede eigenschap in stand gehouden. Uit een goed genomen corner kon de boomlange Tim Waterink de bal zomaar achter Richard van Nieuwkoop koppen. Rijnsburgse Boys liep, zoals vaker dit seizoen, direct achter de feiten aan. Het bleef echter goed voetspel op de mooie grasmat neerleggen. Er waren meer Rijnsburgse kansen, dan Groningse, maar tot scoren kwamen de Uien niet. Ook niet na de logische wissels. Leonard en Wijks zorgden voor extra aanvallende impulsen, maar geen doelpunten. Uit een goed uitgevoerde counter scoorde Gijs Jasper wel voor Groningen. De veerkracht die Rijnsburgse Boys in de extra tijd toonde was hartverwarmend en maakte de lange thuisreis wat minder onaangenaam.

Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys. In de heenwedstrijd tegen de Harekieten verloor Rijnsburg met 4-1.

Tijd voor revanche.

F3 Rbb eerste kampioen van dit seizoen

Gefeliciteerd n De Jo9-3 (F3) staat onder leiding van trainer Arjan Bakkenes en Peter Postma.

Voor het tweede opeenvolgende jaar zijn zij ongeslagen kampioen geworden.

Op zaterdag 25 maart speelden de jongens tegen de enige overgebleven concurrent Graaf Willem VAC. Na een ontzettend spannende wedstrijd viel twee minuten voor tijd de winnende treffer: eindstand 2-1. De spelertjes: Marc, Daan, Youri, Tristan, Sven, Nick, Danny, Mitchell, Dayden en Jesse konden de champagne met hun familie en vrienden ontkurken.

De ontlading was groot en er volgde een feest in de kantine, wat buiten werd voortgezet vanwege het prachtige weer.

Het toeval wil dat trainer Arjan voetbalt in het vijfde van Rijnsburg, en diezelfde middag na een 11-0 overwinning op DOCOS, eveneens kampioen werd. Dubbel feest dus. Voor de F3 was 25 maart 2017 een dag om nooit te vergeten.

F3 van Rijnsburgse boys: gefeliciteerd met dit kampioenschap. | Foto: pr.